1 min. čitanja

U Rivanjskom kanalu ove subote 21. tradicionalni Ribolovni kup Zubatac

U Rivanjskom kanalu ove subote 21. tradicionalni Ribolovni kup Zubatac
Foto: ŠRD Zubatac

MULINE - Dva je dana ostalo do popularnog tradicionalnog kupa Zubatac, gdje će se u opuštenoj atmosferi natjecati brojni zaljubljenici u more i ribolov kao i profesionalni ribolovci.

U organizaciji je zadarskog ŠRD Zubatac, najtrofejnijeg sportskog kluba u Hrvatskoj. I ove se godine lovi iz brodice na atraktivnom području bogatom ribom - u Rivanjskom kanalu, a zasad je prijavljeno 19 ekipa od maksimalnih 20. Prijave se mogu slati na mail adresu kluba zubatac.zadar@gmail.com.

Mjesto s kojeg će natjecatelji krenuti su Muline na otoku Ugljanu, gdje će se podijeliti i natjecateljski brojevi između 7 i 7.30. Očekuje se puno dobre ribe i odlična zabava.

Ovo je ujedno i najstarije takvo natjecanje u Hrvatskoj, iz kojeg su proizašle druge inačice širom obale. Posebitost kupa je što se na vagu predaje 15 najvećih riba i to očišćenih. Nakon vaganja sva riba ide na gradele i kasnije je konzumiraju sami natjecatelji što nije slučaj na drugim natjecanjima.

Da natjecatelji ne bi samo uživali u ulovljenoj ribi pobrinuli su se brojni sponzori. Pored bogatog nagradnoj fonda za prva 3 mjesta i najveću ribu natjecanja bit će organizirana i lutrija.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.