1 min. čitanja

U pulski akvarij stigao novi zanimljivi egzotični stanovnik

U pulski akvarij stigao novi zanimljivi egzotični stanovnik
Foto: Aquarium Pula

Prirodno obitava u prašumama na području Meksika, Srednje Amerike i sjeverne Kolumbije, a većinu vremena provedu na granama drveća ili grmovima te su vrlo teško uočljivi.

- Predstavljamo vam juvenilnu jedinku smeđeg basiliska (Basiliscus vittatus), novog stanovnika našeg akvarija kojeg smo dobili u sklopu razmjene s mađarskim ZOO Sosto - ponosno su objavili stručnjaci iz pulskog akvarija.

Karakterističan je po trima krijestama koje se nalaze na glavi, duž leđa i na repu. Trenutno se nalazi u karantenskoj nastambi, ima duljinu oko 15 cm, a dostiže duljinu tijela od 60 cm, od čega im rep čini oko 75 % ukupne duljine.

Solitarne su životinje smeđe boje. Prirodno obitava u prašumama na području Meksika, Srednje Amerike i sjeverne Kolumbije, a većinu vremena provedu na granama drveća ili grmovima te su vrlo teško uočljivi. Hrane se kukcima.

Zahvaljujući njihovim anatomskim karakteristikama mogu trčati po vodi 10-20 m, a ujedno su i vrlo dobri plivači. Prema IUCN-u ubrajaju se u najmanje zabrinjavajuću (LC) svojtu, objasnili su iz akvarija.

I.N.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.