2 min. čitanja

U pripravnosti 150 vojnika za pomoć u slučaju poplava

U pripravnosti 150 vojnika za pomoć u slučaju poplava
Foto: MORH

Pripadnici Hrvatske vojske angažiraju se na terenu sukladno odluci ministra obrane, a na zahtjev Ravnateljstva civilne zaštite koje je središnje tijelo državne uprave za koordinaciju tih aktivnosti.

150 pripadnika Hrvatske vojske od petka, 4. kolovoza 2023., nalazi se u pripravnosti za pružanje pomoći snagama civilne zaštite u provedbi mjera obrane od poplava. Od ukupnog broja, 40 pripadnika Hrvatske vojske nalazi se u vojarni u Karlovcu.

Pripadnici Hrvatske vojske angažiraju se na terenu sukladno odluci ministra obrane i na zahtjev Ravnateljstva civilne zaštite koje je središnje tijelo državne uprave nadležno za zaštitu i spašavanje i koordinaciju aktivnosti obrane od poplava.

Podsjećamo, za donošenje odluke o korištenju i pomoći Hrvatske vojske propisana je procedura važećim Zakonom o obrani (čl. 59. i 60.), a takvi zahtjevi za pomoć Hrvatske vojske, Ministarstvu obrane upućuju se isključivo putem Ministarstva unutarnjih poslova, Ravnateljstva civilne zaštite.

Pripadnici Oružanih snaga Republike Hrvatske, kako i uvijek do sada, spremni su pružati pomoć jedinicama lokalne i područne samouprave.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Hrvatske vode donijele Rješenja o uspostavi izvanrednih mjera obrane od poplava
Hrvatske su vode za 5. kolovoza donijele Rješenja o uspostavi izvanrednih mjera obrane od poplava na branjenom području 33: međudržavne rijeke Mura i Drava, za dionicu Drava – d.o. Staro korito HE Formin i na Malom slivu Gorski kotar, dionica Kupa (gornji tok). Ovo su upute za građane u slučaju
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.