1 min. čitanja

U petak kreće CRO ORC D-Marin prvenstvo Hrvatske

U petak kreće CRO ORC D-Marin prvenstvo Hrvatske
Foto: D-Marin

ŠIBENIK – D-Marin Mandalina i JK Val ponovno su domaćini CRO ORC prvenstva Hrvatske. Regata počinje u petak, 5. studenog, s prvim startom u 12 sati, u prekrasnom šibenskom arhipelagu i traje sve do nedjelje popodne, nakon čega slijedi dodjela nagrada.

Na regati se očekuje 16 posada s područja Istre i Kvarnera pa sve do Dubrovnika. Prijavile su se i dvije najbolje češke posade. Jedna od njih, posada Hebe V, 2019. godine osvojila je drugo mjesto na ORC Svjetskom prvenstvu koje se jedrilo u Šibeniku.

Posade će snage odmjeriti u štap polju ispred Zlarina, dok je u planu i jedno navigacijsko jedrenje od dvadesetak nautičkih milja. Konkurencija nikad nije bila jača, tako da natjecatelje očekuje neizvjesna regata do samog kraja.

ORC International u Hrvatskoj se primjenjuje više od dvadeset godina. Riječ je o sustavu razvrstavanja koji koriste svjetska i europska prvenstva i zahvaljujući kojem se različite jedrilice izjednačavaju. Navedeno posadama omogućuje izjednačeno natjecanje, bez obzira na vrstu i veličinu jedrilice.

U D-Marinu smatraju da je promicanje jedriličarskog sporta i rekreacijskog yachtinga, kao i destinacije u kojima se natjecanja održavaju od iznimne važnosti za pozicioniranje Hrvatske kao jedne od najljepših destinacija za jedrenje u Europi.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.