2 min. čitanja

U Pagu nakon kraće stanke nastavljeni radovi na izgradnji obalnog zida

U Pagu nakon kraće stanke nastavljeni radovi na izgradnji obalnog zida
Foto: Unsplash / Ilustracija

PAG - Obalni zid se u cijelosti obnavlja, a u širini od 2,7 metara od obalnog zida uredit će se šetnica koja će biti popločana kamenom. Kod plaže Prosika izgradit će se rampa za invalide.

U Pagu su, nakon kraće stanke, nastavljeni radovi na izgradnji obalnog zida na Staroj rivi i od Stare rive do plaže Prosika. Prema projektu, radovi će trajati do 31. ožujka ove godine.

Projekt sanacije obale izvodi se u dvije faze. Jednu fazu izvodi Županijska lučka uprava, a drugu fazu Grad Pag. Faze su određene jer je dio obale u nadležnosti Županijske lučke uprave, a dio Grada Paga.

Obalni zid se u cijelosti obnavlja, a u širini od 2,7 metara od obalnog zida uredit će se šetnica koja će biti popločana kamenom. Kod plaže Prosika izgradit će se rampa za invalide.

Sredstva za projekt osigurana su potpisivanjem dva sporazuma za sanaciju obalnih zidova na Staroj rivi i od Stare rive do plaže Prosika koja su potpisali ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić.

Prvim sporazumom resorno ministarstvo je osiguralo 250.000 eura za sanaciju obalnih zidova na Staroj rivi, do Drugog magazina. U tom projektu Grad Pag sudjeluje sa 120.000 eura. Drugim sporazumom ministarstvo je osiguralo 70.000 eura za uređenje obalnog zida od Drugog magazina do plaže Prosika. U tom projektu Grad Pag sudjeluje sa 200.000 eura, prenosi Radio Pag.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

PAG: Na Bašaci uskoro plaža za pse
Plaža za pse uredit će se na predjelu Bašaca, oko stotinu metara južno od oznake sidrišta. Vijećnik Franći Bukša predložio je da se na toj plaži istovremeno omogući i dovođenje mačaka. Na području Grada Paga uredit će se plaža na koju će moći dolaziti osobe sa psima, svojim
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.