3 min. čitanja

U obnovljenom samostanu u Makarskoj studij Hotelijerstva i gastronomije

U obnovljenom samostanu u Makarskoj studij Hotelijerstva i gastronomije
Foto: Boris Kačan

MAKARSKA - U subotu je u Makarskoj održana svečanost otvaranja obnovljenog Franjevačkog samostana za potrebe studija Hotelijerstva i gastronomije splitskog Sveučilišta na kojem će moći studirati 150 studenta.

Na svečanosti je sudjelovao predsjednik Vlade Andrej Plenković i pritom naglasio kako se ovim studijem obnavlja visoko obrazovanje koje je u Makarskoj postojalo prije 300 godina.

- Ovaj studij je prava poruka za Makarsku i Dalmaciju - rekao je Plenković i istaknuo kako njegova Vlada ulaže u obrazovnu infrastrukturu toliko da se teško itko može sjetiti tolikih ulaganja.

- Mi smo u fazi provedbe operativnog programa ulaganja oko milijardu eura u predškolsko obrazovanje to jest vrtiće - kazao je.

Najavio da će uskoro biti raspisan veliki natječaj za obnovu škola.

- Cilj naše obrazovno politike je jednosmjenski sustav obrazovanja u školama - rekao je predsjednik Vlade i pri tome podsjetio da učenici imaju besplatne knjige, obroke i prijevoz. Premijer Plenković pohvalio je splitsko Sveučilište zbog dobrog rejtinga na međunarodnim listama sveučilišta.

Na svečanosti je nazočio i gradonačelnik Makarske Zoran Paunović (SDP) koji je rekao kako je danas velik dan za Makarsku jer postaje studentski grad.Spomenuo je zasluge političara iz suprotne, HDZ-ove opcije splitsko-dalmatinskog župana Blaženka Boban i bivšeg gradonačelnika Juru Brkana.

- Moram biti iskren i reći da oni imaju velike zasluge za ovaj studij u Makarskoj - kazao je Paunović i dodao kako postoje stvari za koje nisu potrebne "političke boje".

Obnoviteljski radovi na zgradi Franjevačkog samostana koštali su više od milijun eura, a na raspolaganju studija Hotelijerstva i gastronomije je oko 800 četvornih metara površine na tri etaže s pet predavaonica.

Uz predsjednika Vlade na svečanom otvorenju bili su i potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs te ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Na studiju Hotelijerstva i gastronomije u Makarskoj trenutačno studira 100 studenata, prenosi HRT.

Hina

PROČITAJTE JOŠ:

Pomorski odjel Sveučilišta u Zadru pokreće jedinstven studijski program za tri države
Izvanredni prof. dr. sci Josip Orović s Pomorskog odjela Sveučilišta u Zadru u emisiji Znanje - imanje Radija 057 najavio je jedinstven studijski program. Od iduće akademske godine otvara se međunarodni diplomski studij za menadžere u pomorstvu koji će se odvijati u tri države. - U sklopu europsko…
Gradonačelnik Makarske studentima: Vi ste krema ovog grada, najbolji od najboljih
Nakon dvije godine stanke, makarski studenti opet su se okupili u gradskoj vijećnici na potpisivanju ugovora o stipendiranju, ovaj put za akademsku godinu 2022./2023. Na uspjehu su im čestitali gradonačelnik Makarske Zoran Paunović i viši savjetnik u Odjelu za javne potrebe i društvene dj…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.