2 min. čitanja

Gradonačelnik Makarske studentima: Vi ste krema ovog grada, najbolji od najboljih

Gradonačelnik Makarske studentima: Vi ste krema ovog grada, najbolji od najboljih
Foto: Grad Makarska

MAKARSKA - Nakon dvije godine stanke, makarski studenti opet su se okupili u gradskoj vijećnici na potpisivanju ugovora o stipendiranju, ovaj put za akademsku godinu 2022./2023. Na uspjehu su im čestitali gradonačelnik Makarske Zoran Paunović i viši savjetnik u Odjelu za javne potrebe i društvene djelatnosti Dražen Kuzmanić.

- Kao što znate, od ove godine imamo novi Pravilnik, stipendije smo dijelili u pet kategorija i podijelili ih smo ih u svim kategorijama: uspješnim studentima, za deficitarna zanimanja, iz domene socijalne skrbi, za umjetničke studije i prvi put stipendije od posebnog značaja za Grad Makarsku. Ovo je veliki uspjeh za sve vas i na tome vam čestitam uz želju da se ovdje vidimo i iduće godine - kazao je Kuzmanić.

- Vi ste krema ovoga grada. Najbolji od najbolji od najboljih i zato vam od srca čestitam. Budite uz knjigu, ali nađite si vremena za opuštanje i uživanje jer je razdoblje u kojem jeste najljepše razdoblje u životu koje će vam se itekako urezati u sjećanje - poručio je gradonačelnik makarskim studentima dodavši i kako je iznimno zadovoljan što Grad Makarska ima novi Pravilnik o stipendiranju.

- Kad smo se odlučili raditi novi Pravilnik glavna misao vodilja nam je bila motivirati i nagraditi izvrsnost i osigurati jednake mogućnosti za sve bez obzira na socijalni status, potaknuti školovanje za zanimanja koja su u Makarskoj deficitarna za one koji se u budućnosti odluče vratiti u naš grad. Kao što znate, uveli smo još jednu novu kategoriju, povećali iznose stipendija, uključili studente s invaliditetom te studente koji studiraju izvan RH. Zadovoljan sam što smo uspjeli u našoj namjeri, što smo uspjeli povećati broj stipendija za uspješne studente na 15, te dodijeliti stipendije iz domene socijalne skrbi za sve koji zadovoljavaju uvjete. Želio bih ovom prigodom čestitati i našim službama jer su u kratkom roku izradili ovaj Pravilnik - izjavio je gradonačelnik.

Podsjetimo, studenti s područja Grada Makarske, ovisno o kategoriji stipendije, primat će mjesečnu potporu od 1.250,00 do 2.000,00 kuna. Prethodnih godina mjesečni iznos stipendije bio je 1.000,00 kuna u svim kategorijama.

Ovogodišnji stipendisti Grada Makarske su Ivana Ana Perić, Maja Čatlak, Lirija Roso, Marija Branka Eder, Rino Šimić, Magdalena Klepo, Ivana Selak, Martian Vujčić, Karmen Glavina, Tanja Puharić, Sara Bašković, Kristijan Vidaković, Ana Protrka, Đina Nola, Luka Miočević, Marieta Alagaić, Ella Srzić, Ružica Čaljkušić, Emanuela Grizelj, Marin Šuta, Nensi Dereh, Maja Kovačević, Tea Gojak, Nina Juričić, Iva Radalj, Laura Vrdoljak, Ela Puharić, Lea Gojak, Mare Lalić, Ante Selak i Klara Andrijašević.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.