4 min. čitanja

PRVI RED DO GOVNA - U Novigradu dalmatinskom sve fekalije iz novih vikendica i kemikalije iz bazena cijevima doslovno izvoze u more!

PRVI RED DO GOVNA - U Novigradu dalmatinskom sve fekalije iz novih vikendica i kemikalije iz bazena cijevima doslovno izvoze u more!
Foto: Nediljka Mikecin

NOVIGRAD DALMATINSKI - Nakon članka o zemljanim nasipima za koje nam je komunalni redar u Općini Novigrad priznao kako ih uz more istovara upravo Općina, javilo nam se još građana s degutantnim prizorima potpune nebrige o priobalnom pojasu te općine.

"Prvi red do govna", doslovno bi trebao glasiti oglas za kupnju ovakvih nekretnina koje svoje odvodne cijevi ispuštaju ravno u more, na koje pozivaju buduće goste. Osim toga, tu su i odvodne cijevi bazena, čije kemikalije također odlaze ravno na plažu.

"Recite kupcima iz Njemačke da im prodaju skupe vile s pogledom na vlastite fekalije!"

- Slike su iz Novigrada i Novigradskog mora. Ovako se gradi i radi uz blagoslov vodećih u Novigradu. Naselje Crnopalj - kazuje nam gđa Nediljka Mikecin koja dodaje da zna tko ovo radi i da je sve prijavila.

- Sve vode iz kuća idu u more bez pročišćavanja. Te kuće se nikad nisu praznile kamionima odvodnje. "Sve će oni to srediti", kažu mi odgovorni kad god ih zovem. Hoće tako što naspu tampone od 60 cm ispod kojih curi ovo što curi.

Zvala sam i agencije koje nude ove nekretnine na prodaju i rekla im: "Molim vas gospodo, stavite Nijemcu u oglas da se govna prazne u more, pa da budete iskreni prema kupcima". Onda su me zvali iz agencije da to nije istina, pa sam im ja slala snimke, koje potvrđuju suprotno! Živimo u naselju u kojem nema komunalno, odvodnja i plažu, ništa, a strancima se ovo prodaje skupo - zaključuje.

Komunalni redar: "Ne virujte babama, virujte meni"

Odmah smo nazvali i komunalnog redara, koji ima isto prezime kao i jedan od vlasnika koji crijevima za vodu ispušta kemikalije i vodu iz bazena direktno u more.

- Niti jedan ispust ne iđe u more i to šta van govore te babe, nije istina. Ljudi su znali isprazniti u more jednom godišnje bazen, šta ima veze i to manjim cijevima. Ajde vi men' rec'te, jel' njima u interesu ispuštati gostima u more. Ja san bija na terenu, nema nijedna kuća s kanalizacijskim ispustom prema moru.

A što onda ovo viri ispod kuća, što upravo gledamo?

- To su tanke cijevčice, je li tako?

Nisu. To su cijevi promjera kanalizacijskog ispusta.

- Ama neće nijedna u more, jeben joj mater - žestoko se protivi Damir Anzulović, čiji rođak, kako nam tvrdi gospođa Micekin, a Damir nije demantirao, ispustio svoj bazen direktno u more, dok je drugi gospodin, kako doznajemo, Slovenac, autor ovih kanalizacijskih cijevi koje su vidljive svima osim komunalnom redaru.

U kakvoj ste vezi s vlasnikom ovog bazena, budući da imate isto prezime?

- Nijedna kanalizacija ne iđe uz more. Jedino da on u noći iskopa cijev i ukopa u more, da to nitko ne vidi. Pa ribari bi vidili fekalije - uporan je Anzulović.

Ali vidi se i smeđa smjesa odmah ispod cijevi, sve je vidljivo, osim vama, izgleda?

- Morete li mi to onda poslat, jer ja to nisan vidija - zaključio je, pa smo mu obećali poslati poveznicu na ovaj članak.

A osim ovoga, na obale Novigradskog mora u uvalu Košćinica, kamioni su istovarali i ovo:

Jurica Gašpar

PROČITAJTE JOŠ:

Zemljani iskopi na obali Novigradskog mora - Komunalni redar: “Htjeli smo malo proširiti da bude lipši pad prema plaži”
Što se događa u Novigradu dalmatinskom kod Zadra? Zemljani iskopi, za koje građani tvrde da potječu od gradnje apartmana, gurnuti su na sam rub pomorskog dobra. Općina tvrdi da se ne nalazi na pomorskom dobru, no fotografije govore drugačije. - I dalje se nastavlja “taracanje” škrapa, pustošenje prirodnog
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.