2 min. čitanja

U Mošćeničkoj Dragi počeli radovi na tri interpretacijska centra i tri dječja igrališta

U Mošćeničkoj Dragi počeli radovi na tri interpretacijska centra i tri dječja igrališta
Foto: Unsplash

MOŠĆENIČKA DRAGA - Načelnik Općine Mošćenička Draga ističe da je izuzetno važno očuvati kulturno-povijesnu baštinu kraja, spasiti je od propadanja i valorizirati je u turističke svrhe.

Počeli su radovi na uređenju tri tematska dječja igrališta i tri interpretacijska centra u Brseču, Mošćenicama i Trebišću, koji čine dio projekta 'Povežimo se baštinom' Urbane aglomeracije Rijeka.

Projektom će se obnoviti etnografska zbirka i izgraditi tematsko igralište vezano uz baštinu u Mošćenicama. Djelomično će se obnoviti i rodna kuća Eugena Kumičića i izgraditi tematsko igralište u Brseču.

Radovi su krenuli i u Trebišću gdje će se obaviti obnova interpretacijskog centra i izgraditi tematsko igralište, čime će se zaokružiti projekt obnove etnosela.

Rikardo Staraj, načelnik Općine Mošćenička Draga, ističe da je izuzetno važno očuvati kulturno-povijesnu baštinu kraja, spasiti je od propadanja i valorizirati je u turističke svrhe, što će upravo ovim projektom biti i omogućeno, piše Novi List.

- Omogućit će to i razvoj regije, nova zapošljavanja, a sigurno postati i jedan od razloga posjeta turističkoj destinaciji Mošćenička Draga - ističe načelnik.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Počelo uređenje Interpretacijskog centra u Mošćeničkoj Dragi
MOŠĆENIČKA DRAGA - Interpretacijski centar bit će smješten u ruralnoj kamenoj kući u Trebišćima. Muzeološki i muzeografski centar interpretirat će staroslavensku mitologiju te predstavljati ostale baštinske vrijednosti ovog područja. Zimski dani u Općini Mošćenička Draga prolaze u znaku značajnih i…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.