2 min. čitanja

Tvrđava Sv. Nikola – Mjesto promocije hrvatskog turizma i elektroničke glazbe

Tvrđava Sv. Nikola – Mjesto promocije hrvatskog turizma i elektroničke glazbe
Foto: Promo

ŠIBENIK – Poznata šibenska Tvrđava sv. Nikola, koja je pod zaštitom UNESCO-a, pokazala se ovih dana kao vrhunsko mjesto za održavanje ljetnih kulturnih događanja nakon što je tamo nastupio berlinski glazbenik Biesmans.

Doduše bez publike, jer još su aktivne mjere, a i svrha je bila takva jer ovaj je strani producent i DJ na tvrđavi snimio LIVE act, odnosno pred kamerama je stvarao glazbu na svojim brojnim elektroničkim uređajima.

Belgijanac s berlinskom adresom u Šibenik je stigao na poziv organizacije RatCat koja u sklopu svoje ljetne kampanje radi tri takva seta, s tim da će zadnji u kolovozu biti sniman pred publikom, na jednako top lokaciji koju još ne otkrivaju.

Snimljenom materijalu poseban štimung svojom plesnom koreografijom dala je Maja Laurić, model i plesačica koja se nedavno vratila iz Italije gdje je godinama živjela i profesionalno djelovala. Na setu je nosila haljinu iz nove kolekcije poznate hrvatske dizajnerice Loredane Bahorić i velike obožavateljke tvrđave sv. Nikole.

Foto: Promo

Prvi video premijerno je prikazan 24. lipnja na brojnim Facebook stranicama diljem Hrvatske i inozemstva, a sve je prenosila i Hrvatska turistička zajednica (HTZ) na svojoj stranici Croatia Full Of Life.

Materijal je prenosio i Biesmans, kao i njegova diskografska kuća – čuveni Watergate – za koji je upravo objavio album ‘Trains, Planes & Automobiles’.  Live act izveden na šibenskoj tvrđavi uprizorio je dosad samo jednom, u Berlinu.

– Nikad nisam nastupao na ovakvom mjestu i bio mi je veliki izazov doputovati usred pandemije iz Berlina s hrpom instrumenata u gepeku, ali kad sam osjetio atmosferu tvrđave sav put se isplatio. A pravo je oduševljenje uslijedilo kad je materijal dovršen i kad sam vidio kako je sve super ispalo – izjavio je glazbenik.

Inače, projekt ‘ljeto’ u sklopu kojeg je snimljen set na tvrđavi, djelo je šibenske organizacije RatCat čije se glazbene video razglednice, u suradnji s HTZ-om, emitiraju putem njihovih digitalnih platformi diljem svijeta.

Snimanje na Tvrđavi sv. Nikole realizirano je, između ostalih, uz potporu Javne ustanove Priroda i Šibensko-kninske županije, koja je poduprla RatCat kroz cjelogodišnji program ‘Digitalna transformacija’. Stalnu potporu ovakvim projektima pružaju i Grad Šibenik te Turistička zajednica grada Šibenika.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.