3 min. čitanja

Turističke zajednice otoka Hvara predstavile su zajedničku brand strategiju, slogan, vizualni identitet i brand video

Turističke zajednice otoka Hvara predstavile su zajedničku brand strategiju, slogan, vizualni identitet i brand video
Foto: TZ Hvar / Cetković

JELSA -  Novi slogan “Otkrij, slijedi i budi svjetlo” i nova brand priča pozivaju na otkrivanje svih koji dođu na otok. Novi vizualni identitet djelo je nagrađivane art direktorice Maje Bagić Barić koja je inspiraciju za logotip pronašla u čipki od agave.

Projekt je iznjedrio i novi promotivni video otoka Hvara. Video je poseban po tome što prikazuje sve ono što Hvar čini otokom svjetla, od njegovih kulturnih znamenitosti, nasljeđa koje su iza sebe ostavili mnogi hvarski književnici, umjetnici, graditelji i znanstvenici, do vrhunskih gastronomskih doživljaja.

Cilj nove brand strategije bio je objediniti sve gradove i općine otoka Hvara te predstaviti otok kao jedinstvenu destinaciju kako bi iskoristio svoj izniman potencijal.  

- Odlučili smo krenuti u ovaj projekt svjesni da se tržište mijenja. Turisti biraju destinaciju zbog netaknute prirode, ali i otkrivanja njene kulture, gastronomije i umjetnosti. Žele iskusiti autohtone i kvalitetne sadržaje koji svjedoče o tradiciji i baštini - izjavila je Žaneta Roić, direktorica Turističke zajednice Grada Staroga Grada.

Sveobuhvatna analiza uključivala je radionice s predstavnicima gradova i općina na otoku te direktorima Turističkih zajednica, ali i niz intervjua s mjerodavnim osobama iz područja turizma, povijesti i kulture – lokalnim vodičima, voditeljima javnih ustanova i muzeja, predstavnicima vinara i hotelijera.  

- Ovo je prvi put u Hrvatskoj da su se turističke zajednice povezale i predstavile otok kao cjelovitu priču. Želja nam je bila bolje povezati otok i ponuditi više sadržaja tijekom godine, od sportskih do kulturnih i umjetničkih. Vjerujemo da ćemo uskoro postati pozitivan primjer te da će nas drugi otoci slijediti - naglasila je Marija Marjan, direktorica Turističke zajednice općine Jelsa.

Na projektu je radila međunarodno nagrađivana zagrebačka branding agencija Fabular, na čelu s direktoricom branding strategije Anjom Bauer.

- Izazov je bio pronaći zajednički nazivnik, odnosno relevantnu emociju koja je jedinstvena od davnih vremena do danas. U nizu zadivljujućih priča i posebnosti, prepoznali smo “svjetlo” kao motiv koji je na Hvaru sveprisutan i koji na ovaj otok oduvijek privlači ljude željne nadahnuća, ljepote i zadovoljstva - istaknula je Anja Bauer.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.