3 min. čitanja

Turisthotel planira uložiti ukupno više od 100 milijuna eura u sljedećih pet godina

Turisthotel planira uložiti ukupno više od 100 milijuna eura u sljedećih pet godina
Foto: Stipe Surać

ZADAR - Zadarska tvrtka Turisthotel predstavila je javnosti plan investicija svojim dioničarima, osbito novima iz Tankerske plovidbe.

Tom su prilikom predsjednica Uprave Meri Matešić Sičić i menadžment tim predstavili novosti u poslovanju, razvoju i strategiji te petogodišnji plan investicija, ranije odobren od strane Nadzornog odbora, u vrijednosti većoj od 100 milijuna eura. Istaknuli su kako je apsolutni imperativ kompanije ulaganje u kvalitetu i paralelno u održivo poslovanje te kadrove unutar kompanije.

- Budući da smo započeli s izgradnjom novog zabavno ugostiteljskog centra na plaži u vrijednosti većoj od 8, 7 milijuna eura, već sada je TZ Zaton veliko gradilište. U Turisthotelu nismo imali značajnijih investicija od 2018.godine te smo nedavno usvojili strateški plan kapitalnih ulaganja za sljedeće petogodišnje razdoblje s ciljem podizanja kvalitete ponude i sadržaja, većih prihoda te osiguranja rasta i razvoja kompanije. Turisthotel ima značajnu financijsku stabilnost, likvidnost i kreditnu sposobnost i uvjereni smo ukoliko neće biti globalno većih poremećaja i nestabilnosti da ćemo planirano i realizirati. Kako bismo osigurali uspjeh i budući rast, moramo ulagati u proizvode, zaposlenike i destinaciju, vodeći pritom brigu o održivom i društveno odgovornom razvoju - ispričala je Meri Matešić Sičić i naglasila kako je stabilan i poticajan zakonodavni i porezni okvir, uz financijsku stabilnost kompanije, temelj planiranja i provedbe novih investicija u turizmu općenito.

Novi investicijski ciklus Turisthotela uključit će dodatno unapređenje i podizanje kvalitete postojećih objekata, nove ugostiteljsko – zabavne sadržaje, kompletno preuređenje glavne ulice naselja, rekonstrukciju preostalih apartmana s 3* na 4*, izgradnju i uvođenje novih objekata i sadržaja te projekt AENONA PARK  - novi kamp, hotel i sportsko-zabavne sadržaje u sjevernom dijelu naselja u Zatonu. U Zadru je u planu izgradnja gradskog hotela smještenog unutar zadarske gradske jezgre, na lokaciji nekadašnjeg kina Pobjeda, te  prenamjena Boutique Hostela Forum u hotel. Prema planu, Turisthotel će godišnje u prosjeku uložiti otprilike 22 milijuna eura u nove projekte.  

Kompanija je u periodu od siječnja do rujna ove godine zabilježila 120 tisuća dolazaka i 875 tisuća noćenja, a top pet tržišta s kojih dolaze gosti Turisthotela su: Njemačka, Poljska, Nizozemska, Austrija i Češka. O gostima je na vrhuncu sezone u Turisthotelu brinulo čak 850 zaposlenika. Najveći izazov u turističkom sektoru, istaknuto je na današnjem okupljanju dioničara, i dalje predstavlja radna snaga, a zbog pojačanih inflatornih pritisaka očekuje se daljnji rast cijena i  prvenstveno rast ulaznih materijalnih troškova te troškova energenata.

- Turisthotel kao kompanija je predan pružanju vrhunske usluge i doživljaja gostima, stvaranju poželjnog i sigurnog poslovnog okruženja te povećanju profitabilnosti poslujući pritom prema svim načelima održivog razvoja i društveno odgovornog poslovanja. Mi želimo biti kompanija koja kroz svoj rast i razvoj stvara dodanu vrijednost svojim gostima, zaposlenicima i poslovnim partnerima te lokalnoj zajednici. Osim toga, u rastu i razvoju, ljudi su središte našeg poslovanja. Težimo izvrsnosti, prihvaćamo promjene, djelujemo timski, profesionalno i inspirativno – prema drugima i međusobno i to su temeljne vrijednosti naše kompanije - zaključila je predsjednica Uprave.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.