1 min. čitanja

Tucaković u Fažani: Kamp vatrogasne mladeži bitan je segment usvajanja vatrogasnog znanja

Tucaković u Fažani: Kamp vatrogasne mladeži bitan je segment usvajanja vatrogasnog znanja
Foto: HVZ

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković u sklopu radnog posjeta Fažani bio je na sastanku kod načelnika Općine Fažana Radomira Koraća.

Tema sastanka, kojem je prisustvovao i zapovjednik Vatrogasne zajednice Istarske županije Dino Kozlevac, bilo je unaprijeđenje rada Kampa vatrogasne mladeži. Zapovjednik Tucaković i ovom je prilikom istaknuo koliko je Kamp važan za vatrogasnu mladež, ali i vatrogastvo u cjelini, budući da je ono bitan segment usvajanja vatrogasnog znanja i druženja kroz koje mladež razvija duh zajedništva i pripadnosti vatrogasnoj zajednici, posebice kada znamo da je uključivanje djece i mladeži budućnost vatrogasne organizacije.

U sklopu radnog posjeta zapovjednik Tucaković je, uz prisustvo zapovjednika Kozlevca i gradonačelnika Grada Buzeta Damira Kajina, posjetio i JVP grada Buzeta gdje ih je zapovjednik postrojbe Denis Prodan upoznao s radom vatrogasne postrojbe.

Zapovjednik Tucaković pohvalio je rad buzetskih vatrogasaca u svemu što čine na području vatrozaštite i sigurnosti građana te je prisustvovao prezentaciji vatrogasne zaštitne opreme nabavljene sredstvima Grada Buzeta i VZŽ Istarske, a u nabavi je sudjelovala i Hrvatska vatrogasna zajednica.

Gradonačelnik Kajin je zahvalivši ukazao na važnost međusobne pomoći i dodao kako je ova donacija jako bitna za ovu općinu te će zasigurno pomoći operativnoj spremnosti vatrogasaca.

Kozlevac je zahvalio na doniranoj opremi i ukazao na važnost današnjeg posjeta glavnog vatrogasnog zapovjednika: „Samo konstantnim ulaganjem u vatrogastvo možemo biti sigurni da će ono uvijek biti spremno na sve izazove koji se pred njega postavljaju“.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.