2 min. čitanja

Tridesetak ronioca čistilo podmorje na području Marine Betina

Tridesetak ronioca čistilo podmorje na području Marine Betina
Foto: Press

U subotu, 20. travnja održana je akcija čišćenja podmorja područja Marine Betina koju je inicirala sama Marina, a organizirala udruga Argonauta.

Na akciji se skupilo 30 - ak ronioca, i to domaćih, iz RK Murter-Kornati ali i iz Varaždino i to iz KPA Drava i JVP Varaždin, koji su ujedno i obučeni ronioci.
Čistilo se na cijelom području Marine Betina, a roniocima su pomogli i volonteri na kopnu.

Skupilo se svega, od starih guma, akumulatora pa do metalnih kolica iz supermarketa, a sveukupno oko 4 kubičnih metara otpada koji je pravilno zbrinulo lokalno kumunalno poduzeće Ježinac d.o.o.

Ova je akcija bila i dijelom veće akcije nazvane Rezolucija zemlja, koja već treću godinu mobilizira volontere diljem Hrvatske kako bi čistili okoliš i podizali svijest o važnosti ekološke odgovornosti. U subotu je tako u svega dva sata akcije zajednički prikupljeno više od 40 tona otpada, što jasno pokazuje koliko je problem zagađenja prisutan.

- Tako smo i mi u Marini Betina uvidjeli da ćemo se svakako tamo još vraćati na akcije čišćenja kako bi onima koji dolaze iza nas ostavili čišći okoliš nego što smo ga našli - poručili su organizatori.

I.N.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.