2 min. čitanja

Tri nerazvikane plaže u Hrvatskoj našle se na popisu 40 najljepših u Europi

Tri nerazvikane plaže u Hrvatskoj našle se na popisu 40 najljepših u Europi
Foto: Zbigniew Dusza / Facebook

Kako se bliži ljeto, tako su i sve intenzivnija istraživanja gdje bi Europljani mogli na odmor ove godine. Neki se drže standardnih i iskušanih odredišta, dok drugi vole istraživati do sad manje poznato. Upravo takvih 40 plaža sastavili su putopisci britanskog Guardiana, a na njima su se našle tri plaže iz Hrvatske.

Plaža Krivica – Veli Lošinj

Možda upravo činjenica da morate pješačiti 30-ak minuta stjenovitom stazom – i opet nazad – čini šljunčanu plažu Krivice posebnom. Nagrada je bistro, duboko tirkizno more u zaštićenoj uvali obrubljenoj borovima, i samo s jedrilicama u uskom kanalu koje vam čine društvo.

Lošinj, dugi, deformirani otok u Kvarnerskom zaljevu, jedno je od najmirisnijih hrvatskih mjesta, s nevjerojatnom obiljem samoniklog bilja.

Uvala Krivica – Foto: HTZ

Plaža Divna – Pelješac

Opravdajući svoj naziv – prekrasna plaža – Plaža Divna nalazi se na sjevernoj obali poluotoka Pelješca, s borovima obraslim brežuljcima koji okružuju malu šljunčanu uvalu.

Postoji nekoliko sjenovitih mjesta, a morski život između plaže i malenog otočića okrenutog prema zaljevu omogućuje sjajno ronjenje.

Foto: Zbigniew Dusza / Facebook

Mlini – Paklinski otoci

Oni koji posjećuju Hvar i žele promjenu krajolika neka se taxi brodom odvezu do uvale Mlini na jednom od Paklinskih otoka, Marinkovcu.

Ova šljunčana plaža s mirisom borova pruža prekrasan opušteni zrak, uz najam ležaljki i restoran na plaži. Kao i na svim hrvatskim šljunčanim plažama, zaštitne cipele za plivanje učinit će stvari ugodnijim, a nevjerojatno bistra plavo-zeleno more tjera ljude na ronjenje satima.

Foto: Facebook

Među ostalih odabranih plaža, nalazi se 7 plaža u Grčkoj i isto toliko u Francuskoj, po 5 u Španjolskoj, Portugalu i Italiji, 2 u Irskoj, po 1 u Njemačkoj, Nizozemskoj, Turkoj, Albaniji i Crnoj Gori.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.