1 min. čitanja

TRAŽE SE VLASNICI Nitko ne zna čiji su brodovi u biogradskoj marini!

TRAŽE SE VLASNICI Nitko ne zna čiji su brodovi u biogradskoj marini!
Foto: Depositphotos / Fotografija je ilustracija i ne predstavlja brodove iz članka!

Uprava sigurnosti plovidbe Ministarstva mora, prometa i infrastrukture objavilo je da priznaje biogradskoj Iliriji status poštenog nalaznika dvaju brodova koji su ostavljeni na vezu u njihovoj marini bez da je netko o njima vodio potrebnu brigu.

Radi se o brodovima "Key West" tipa Cruisers Vee Express 267, godine gradnje 1987., sa zastavom Republike Austrije te brodu "Erika", tip Bavaria 34, godine gradnje 2001. i zastave Republike Grčke, oboje u nepoznatom vlasništvu.

Pozivaju se vlasnici ili druge ovlaštene osobe koje polažu pravo na brodice, da ih u roku od 15 dana, računajući od objave rješenja u Narodnim novinama, preuzme od poštenog nalaznika te mu namiri nalazninu u visini 10 % od procijenjene vrijednosti brodice, kao i sve razumne troškove vezane uz njeno čuvanje, uz obvezu predočenje dokaza o pravu koje polaže u odnosu na predmetnu brodicu.

Ako se u ostavljenom roku vlasnik ili druga ovlaštena osoba ne javi i ne dokaže svoje pravo na brodicu, Ministarstvo će na zahtjev poštenog nalaznika donijeti novo rješenje kojim će se utvrditi da je brodica po zakonu postala vlasništvo poštenog nalaznika kod kojeg se nalazi na čuvanju.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.