1 min. čitanja

TJERALICA Traži se ovaj kriminalac, ako ga vidite, prijavite policiji!

Policija je raspisala tjeralicu za Zoranom Mamićem, bivšim trenerom Dinama, koji je pravomoćno osuđen na 4 godine i 8 mjeseci zbog izvlačenja novca iz zagrebačkog nogometnog kluba.

Mamić se, podsjetimo, jučer trebao javiti na izdržavanje kazne nakon što mu je sud odbio izdržavanje kazne u BiH, čime je i službeno postao bjegunac od hrvatskog pravosuđa.

Tjeralica navodi kaznena djela za koja je osuđen

Policija je stoga za njim raspisala tjeralicu te ju je objavila na svojim web-stranicama.

U tjeralici stoji kako Mamić ima državljanstvo Hrvatske i BiH.

U tjeralici se navode i kaznena djela za koja je Mamić osuđen: Zlouporaba položaja i ovlasti, davanje mita i zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju. Nalog za tjeralicu dao je Županijski sud u Zagrebu.

Očekuje se da će se Mamićevi podaci uskoro pojaviti i na europskom uhidbenom nalogu.

Prošlog mjeseca pobjegao u BiH

Zoran Mamić je, podsjeća Index, prošlog mjeseca otišao u BiH te zatražio izdržavanje zatvorske kazne u toj zemlji. No izvanraspravno vijeće zagrebačkoga Županijskoga suda odbilo mu je taj zahtjev pa se Mamić na izdržavanje kazne morao javiti do ponedjeljka u ponoć. No, s obzirom na to da to nije napravio, što je i bilo za očekivati, sud je za njim raspisao tjeralicu.

Njegov brat Zdravko, također pravomoćno osuđeni kriminalac kojeg hrvatsko pravosuđe već četiri godine traži isto tako je pobjegao u Bosnu i Hercegovinu, a prošlog ljeta se hvalio preko društvenih mreža boravkom u hotelu i na jahti u susjednom Neumu.

Policija moli da u slučaju posjedovanja informacija o bjeguncima, obavijestite najbližu policijsku postaju ili nazovete na broj 192. Također, informacije možete dostaviti i putem e-mail adrese: policija@mup.hr.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

MAMIĆ NA JAHTI Lice s tjeralice u Neumu – Pazi da ne zaluta u hrvatske vode
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.