3 min. čitanja

TJEDAN POSVEĆEN LJUBITELJIMA NAUTIKE Rijeka Boat Show na Gatu Karoline Riječke od 5. do 8. listopada

TJEDAN POSVEĆEN LJUBITELJIMA NAUTIKE Rijeka Boat Show na Gatu Karoline Riječke od 5. do 8. listopada
Foto: Press

RIJEKA - Danas je na Gatu Karoline Riječke održana konferencija za medije na kojoj su najavljeni detalji najvećeg Rijeka Boat Showa do sada. Na konferenciji su sudjelovali predstavnici Grada Rijeke, Turističke zajednice te Lučke Uprave Rijeka, koji su iskazali svoju potporu ovogodišnjem izdanju sajma. Za kraj, predstavnicima medija obratio se organizator i direktor Rijeka Boat Showa, Ivan Črnjarić.

Rijeka Boat Show inače je nasljednik duge tradicije nautičkih sajmova u Rijeci, započete još daleke 1984. godine pokretanjem "Nautice". Od 2019. godine iza sajma stoji novi organizacijski tim i svježa pokretačka snaga pa manifestacija iz godine u godinu raste. Pod poznatim motom "Luka je grad, grad je luka," predstavit će se impresivan izbor atraktivnih brendova iz svijeta nautike, plovila hrvatske male brodogradnje i širok spektar raznolike nautičke opreme.

Sajam i ove godine ima financijsku, ali i logističku podršku Grada Rijeke, a više o važnosti ove manifestacije za naš grad iznio je Dario Dobrilović, voditelj Odsjeka za gospodarstvo, poduzetništvo i turizam Grada Rijeke.

- Grad je u svojim strateškim dokumentima definirao nautički turizam kao jednu od okosnica razvoja ovog sektora. U tom smislu, važna su nam ne samo ulaganja u nautičku infrastrukturu - kao što je najava izgradnje marine Porto Baroš, već i ulaganja u manifestacije iz domene nautike. Sve će to u naš grad privući zainteresirane posjetitelje, turiste i zaljubljenike u nautiku.

Nekoliko poticajnih riječi o značaju Rijeka Boat Showa, uputio je Marko Mikašinović, voditelj razvoja proizvoda Turističke zajednice grada Rijeke.

- Nautički turizam jako je važan u kontekstu Grada Rijeke - generator je prihoda, dolazaka i zadovoljstva lokalnog stanovništva. Čast nam je doprinijeti na sve moguće načine, a posebno kada je organizacija profesionalna i na razini.

Očekuje se da će ovo događanje biti nezaboravno iskustvo za sve ljubitelje nautike, a Lučka uprava Rijeka sa zadovoljstvom je prihvatila inicijativu za organiziranjem sajma na Gatu Karoline Riječke.

- Sajam se odlično uklopio u vizuru nautičkih sadržaja koje je Lučka Uprava Rijeka izgradila i ustrojila na ovom području. Nastavljamo našu suradnju koja traje već dugi niz godina, a osobno me najviše vesele eksponati izlagača hrvatske male brodogradnje - rekao je Rajko Jurman, voditelj Odjela komercijalnih poslova u riječkoj Lučkoj Upravi.

Da je sajam ubrzanim koracima postigao prepoznatljivu razinu i izniman značaj, potvrđuju izlagači - i posjetitelji. Radi velikog broja upita, ovogodišnje izdanje trajat će čak 4 dana, a organizatori su uspjeli dodatno proširiti prostorni kapacitet. Što to znači u kontekstu sajma, pojasnio je direktor manifestacije, Ivan Črnjarić.

- Iduće godine sajam nautike u Rijeci obilježit će 40. obljetnicu postojanja, a organizatori izražavaju veliko zadovoljstvo statistikom i brojkama. U odnosu na 2019., ove će godine na sajmu izlagati čak 5 puta više izlagača, a većina njih prisutna je na sajmu od prve godine u našoj organizaciji. Prisutno je veliko međusobno povjerenje i to je pokretač ovog sajma. Današnja konferencija simbolično je postavljena na ovom mjestu, jer vjerujemo kako se Rijeka doista otvorila prema moru - zaključio je Črnjarić.

Najavljeno je da će čak 6 plovila imati svoje hrvatske premijere, dakle po prvi će se put predstaviti u Hrvatskoj. Radi se o plovilima iz Norveške, Italije pa čak i SAD-a. Vrata sajma za posjetitelje se otvaraju u četvrtak, 5. listopada, a svečano otvorenje predviđeno je za točno 11:00 sati. Pozivaju se svi posjetitelji da dođu na otvorenje, jer će imati jedinstvenu priliku čuti sve o izgradnji ACI marine Rijeka. Predstavljanje će održati gosp. Anđelko Petrinić u ime društva ACI-GITONE, i reći više o projektu i izgledu buduće marine te predviđenim vremenskim rokovima.

Radno vrijeme sajma je od 10:00 do 19:00 sati u četvrtak, petak i subotu, dok je u nedjelju otvoren do 18:00 sati. Ulaznice će se moći kupiti na ulazu u sajamski prostor, po cijeni od 5 EUR. Ulaz za djecu do 10 godina je besplatan, a dodatne informacije o sajmu mogu se pronaći na mrežnim stranicama Rijeka Boat Showa.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.