2 min. čitanja

Titula Wellness Champion 2021. dodijeljena Turističkoj zajednici Opatije

Titula Wellness Champion 2021. dodijeljena Turističkoj zajednici Opatije
Foto: TZGO

OPATIJA – Turistička zajednica grada Opatije uključila se u globalni program World Wellness Weekend s aktivnostima besplatnog nordijskog hodanja uz stručnu pratnju, čime počinje i jesenski program aktivnih šetnji kroz povijest Opatije. Posebnim programom uključile su se i hotelske kuće te wellness centri.

World Wellness Weekend, međunarodno događanje koje promovira zdrav život i blagostanje, ove će se godine obilježiti i u Opatiji. Cilj World Wellness Weekenda jest ponuditi sigurne, zabavne, sportske, rekreativne i zdravstvene aktivnosti, s misijom stvaranja wellness programa dostupnih svima i olakšavanja usvajanja kvalitetnih životnih navika.

Foto: TZGO

Jubilarno, peto izdanje ove manifestacije održava se 18. i 19. rujna i okupit će rekordan broj sudionika na gotovo 2.000 lokacija u 982 grada diljem svijeta, a Opatija se uključila javnim aktivnostima, ali i prigodnom ponudom hotela i wellness centara.

Turistička zajednica grada Opatije za sugrađane i posjetitelje grada organizira besplatno nordijsko hodanje, uz stručnu pratnju, koje će se održati u subotu, 18. rujna sa startom u 10 sati ispred Ville Angioline. Predviđena je ruta Lungomarem do Ičića i natrag, a sudionicima su osigurani štapovi za hodanje.

Ovim događanjem započinje program jesenskih nordijskih šetnji kroz povijest Opatije uz stručno vođenje, koje će se održavati svake subote do 18. prosinca. Višegodišnje ulaganje Turističke zajednice u ovaj vid razvoja turističkog proizvoda koji je fokusiran na zdravlje i aktivnosti u prirodi donijelo je i Turističkoj zajednici i Opatiji prestižnu titulu Wellness Championa za 2021. godinu koju dodjeljuje World Wellness Weekend. Tome je svakako pridonijelo i aktivno uključivanje hotelskih kuća i wellness centara s prigodnim ponudama – izjavila je direktorica TZ-a Suzi Petričić.

U World Wellness Weekend programu sudjeluju Thalassotherapia Opatija, Liburnia Riviera Hoteli, Amadria Park Hoteli, Hotel Navis i Villa Kapetanović, Senses Spa i Studio Veda.  Istovremeno, u Opatiji se održava i konferencija Science4Health u organizaciji Thalassotherapije Opatija tijekom koje će značajan dio programa biti posvećen i Lifestyle medicini, a u sklopu programa konferencije održat će se i obaranje Guinessovog rekorda u najdužem podvodnom hodu u jednom dahu.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.