2 min. čitanja

Teleoperater se ispričao otočanima Elafita: "Zbog incidenta s internetom, otpisujemo mjesečne naknade za dva mjeseca!"

Teleoperater se ispričao otočanima Elafita: "Zbog incidenta s internetom, otpisujemo mjesečne naknade za dva mjeseca!"
Foto: Boris Kačan

KOLOČEP - Od 29. rujna, pa sve do večeri, 9. listopada, stanovnici otoka Koločepa, dio susjednog Lopuda i Dubrovačkog primorja, bili su bez pristupa internetu preko A1 mreže. Nakon što su nam se otočani javili, objavili smo o tome članak i signal se odjednom vratio.

Poslali smo upit teleoperateru, pa nas je zanimalo kako će građanima nadoknaditi štetu i što će poduzeti da se ovo više na otocima ne događa (jer pouzdano znamo da ovo nije izdvojen slučaj)?

- Nažalost, zbog administrativnih razloga bazna stanica na Koločepu bila je bez napajanja električnom energijom od 29. rujna, a rad bez poteškoća uspostavljen je 9. listopada. Žalimo zbog ovog izdvojenog incidenta. Uz isprike korisnicima, A1 Hrvatska će mobilnim pretplatnicima s područja koje pokriva navedena bazna stanica otpisati mjesečne naknade za dva mjeseca - odgovorili su nam iz A1 komunikacija.

Problem riješen odmah nakon objave na Morskom

S Koločepa stiže nova reakcija otočana:

- Zahvaljujemo vam se na promptnoj reakciji i pomoći oko problema s A1. Ubrzo nakon što ste prenijeli  naš apel o nemaru ove telekomunikacijske mreže isti je riješen te je na Koločepu uspostavljen  normalan signal i pristup internetu. 

Danas smo mogli neslužbeno doznati od nekih zaposlenika te tvrtke da A1 gasi određene odašiljače u  smislu uštede, no nismo mogli vjerovati da je to slučaj. Ipak nakon vaše objave našeg problema stanje se normaliziralo u rekordno brzom roku bez da je itko pristupio odašiljaču. Izgleda da je stvarno  moguće da je netko na daljinu namjerno ugasio odašiljač 29. rujna i danas nakon što je sve izašlo u  javnost odmah upalio. 

A1 nije mario za naše molbe i upite, već je problem riješen tek nakon vaše reakcije stoga vam se  zahvaljujemo - poručili su otočani.

Jurica Gašpar

PROČITAJTE JOŠ:

Apel s otoka Koločepa: “Otočani i gosti bez internetskog signala! Zašto operatere nije briga?”
KOLOČEP – S elafitskog otočja, točnije otoka Koločepa, stiže nam apel otočana koji kritiziraju telekomunikacijsku tvrtku A1, jer, kako tvrde, od kraja rujna, nemaju uopće signala za internet! Apel s Koločepa prenosimo u cijelosti: “Otok Koločep često je bio zaboravljen od lokalnih vlasti, raznih d…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.