2 min. čitanja

Apel s otoka Koločepa: "Otočani i gosti bez internetskog signala! Zašto operatere nije briga?"

Apel s otoka Koločepa: "Otočani i gosti bez internetskog signala! Zašto operatere nije briga?"
Foto: Boris Kačan

KOLOČEP – S elafitskog otočja, točnije otoka Koločepa, stiže nam apel otočana koji kritiziraju telekomunikacijsku tvrtku A1, jer, kako tvrde, od kraja rujna, nemaju uopće signala za internet!

Apel s Koločepa prenosimo u cijelosti:

"Otok Koločep često je bio zaboravljen od lokalnih vlasti, raznih državnih tvrtki itd., no nemar  Telekomunikacijske firme A1 prema stanovnicima dosegao je novu razinu. Na otoku se nalazi aktivni  odašiljač navedenog isporučitelja usluga koji ne pokriva samo Koločep, već i dio susjednog otoka  Lopuda te mnoga mjesta dubrovačkog primorja.

Brojni stanovnici i gosti morali se preseliti u Dubrovnik

Problemi s mrežom nastali su krajem rujna te su stanovnici Koločepa i navedenih mjesta ostali bez  ikakvog signala, odsječeni od ostatka svijeta. Kvar na odašiljaču prijavljen je u petak 29. rujna od  mnogih stanovnika problemom zahvaćenog područja. Prvotni odgovor zaposlenika tehničke podrške  bio je da će kvar biti otklonjen u što skorijem roku. Na Koločepu se nalaze dva hotela, restorani itd.  Nezamislivo je da smo za vrijeme turističke sezone ostali bez signala na ovoliki period i jednostavno je  nemoguće objasniti gostima našeg otoka što se događa i kako je to moguće. Mnogi stanovnici otoka  morali su preseliti u Dubrovnik jer si zbog posla ili fakulteta nisu mogli priuštiti da 10 dana ne mogu  pristupiti mreži i internetu.

Dani su prolazili, ništa se nije događalo. Na upite o stanju problema sredinom prošlog tjedna odgovor  je bio da se radi na rješavanju istog. Time su zaposlenici A1 uhvaćeni i u laži jer su na naknadni upit  rješava li se problem na daljinu ili tehničari moraju fizički pristupiti odašiljaču, isti odgovorili da se  poteškoće mogu otkloniti jedino na mjestu nastanka problema. Kako se radi o otoku, stanovnicima je  lako kontrolirati je li netko došao odstraniti kvar ili ne. Od prijave problema prošlo je više od 10 dana i  nitko se još nije udostojio pojaviti na otoku.

"Problem u HEP-u?"

Danas pak na naše upite odgovaraju da je problem u HEP-u koji je navodno imao radove na tom  području pa im je isključio opskrbu električne energije do odašiljača. Iz A1 navode da su uputili zahtjev za ponovnim uključenjem struje. Novi izgovori su vjerojatno opet laži zaposlenika A1 iz razloga  što se na udaljenosti od 50 metara od njihovog odašiljača nalazi odašiljač Hrvatskog telekoma koji svo  ovo vrijeme nesmetano radi. Oba odašiljača napajaju se iz istog mjesta te je vrlo teško za povjerovati  da jedan dobiva struju, a drugi ne.

Molimo predstavnike medija za pomoć jer A1 ne odgovara na naše mailove s upitima o rješavanju  poteškoća, a pri telefonskim razgovorima njihovi agenti samo smišljaju nove laži iz dana u dan. Ovo  nije prvi put da se ovakve stvari događaju i svaki put se ponavlja isti scenarij. Nedopustivo je da na  Koločepu već 10 dana nema signala za korisnike A1 mreže i da u istom tom periodu nitko nije došao  na otok i pristupio rješavanju problema", poručuju stanovnici Koločepa.

Upit smo poslali prozvanom teleoperateru, a odgovor ćemo objaviti, čim ga dobijemo.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.