1 min. čitanja

Švicarski Holcim-PRB dobio i drugu etapu u prestižnoj utrci oko svijeta

Švicarski Holcim-PRB dobio i drugu etapu u prestižnoj utrci oko svijeta
Foto: The Ocean Race

SVIJET - Švicarska jedrilica Holcim-PRB, pod vodstvom Francuza Kevina Escoffiera, pobijedila je u nedjelju u Cape Townu u 2. etapi Ocean Racea, čime je dobila prve dvije etape prestižne utrke oko svijeta jedrilica s posadama.

Pet jedriličara letećeg jednotrupca Holcim-PRB, porinutog u svibnju 2022. godine, prešlo je cilj Južnoj Africi nakon 17 dana provedenih na moru i prijeđenih 4600 nautičkih milja (7400 km). između Afrike i Brazila.

Utrka je bila tijesna do kraja, jer su francuska posada Biotherma na čelu s Paulom Meilhatom i Amerikanci iz 11th Hour Racinga prešli ciljnu liniju  samo nekoliko desetaka minuta nakon švicarske jedrilice.Jedrilice Team Malizia i Guyot Environnement trebale bi stići u Cape Town tijekom dana.

Ovo je prvi put u povijesti utrke da Imoca, poznati jednotrupci iz utrke Vendée Globea, sudjeluju u Ocean Raceu (ex-Volvo Ocean Raceu), prenosi HRT.

Hina

PROČITAJTE JOŠ:

Umijeće plovidbe latinskim i oglavnim jedrima postalo zaštićena nematerijalna baština
Odlukom Ministarstva kulture i medija, Umijeće plovidbe latinskim i oglavnim jedrima duž hrvatske obale postalo je zaštićeno kulturno dobro i uvršteno je u Registar kulturnih dobara Republike Hrvatske. Prijedlog da se umijeće plovidbe latinskim i oglavnim jedrima duž hrvatske obale proglasi zaštiće…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.