1 min. čitanja

Švicarska novoosnovana tvrtka planira kupiti Luku Rijeka

Švicarska novoosnovana tvrtka planira kupiti Luku Rijeka
Foto: Luka Rijeka

Švicarska tvrtka Zentralschweizerische Investment Holding na stranicama Zagrebačke burze objavila je namjeru objavljivanja dobrovoljne ponude za preuzimanje Luke Rijeka.

Prema obavijesti na Zagrebačkoj burzi, Zentralschweizerische Investment Holding AG društvo je koje je registrirano početkom studenog 2022. godine, a temeljni kapital tvrtke iznosi 100.000 švicarskih franaka.

Kako se navodi u tekstu, svrha društva je stjecanje, držanje, upravljanje i raspolaganje ulaganjima te pružanje svih usluga vezanih uz funkciju holdinga, te pružanje savjetodavnih usluga društvima o pitanjima upravljanja i operativnim aspektima, donosi Pomorac.

Ovu novoosnovanu švicarsku tvrtku u procesu preuzimanja svih pravnih radnji vezano za postupak preuzimanja Luke Rijeka zastupat će odvjetnik Antun Šagovac iz Velike Gorice. U potpisu punomoći, Norbert Sailer Khuepach naveden je kao član Upravnog odbora Zentralschweizerische Investment Holding AG.

Temeljni kapital Luke Rijeka iznosi 71.566.660 eura i podijeljen je na 13.480.475 redovnih dionica, prema čemu svaka iznosi 5,31 eura. Međutim, u objavi se ne navodi cijena koju Zentralschweizerische Investment Holding AG nudi za dionice društva Luka Rijeka, niti datum objave ponude za preuzimanje dionica.

Navodi se da se dobrovoljno preuzimanje uvjetuje pragom uspješnosti, koji je 51% dionica Luke Rijeka, te da će ponuditelj, odnosno švicarska tvrtka, djelovati u svoje ime i za svoj račun, a ne zajednički s drugim osobama izvan društva i kruga dioničara, piše u srijedu Pomorac.hr.

A.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.