1 min. čitanja

Svi roditelji u gradu Šibeniku plaćat će jednaku cijenu vrtića!

Svi roditelji u gradu Šibeniku plaćat će jednaku cijenu vrtića!
Foto: Pixabay

ŠIBENIK - Povjerenstvo koje je u Gradu Šibeniku osnovano radi izrade optimalnog modela sufinanciranja djece u predškolskim ustanovama privatnih i vjerskih osnivača, temeljem analize, donijelo je zaključke  koji će biti predloženi svakoj od ustanova pojedinačno.

Cijena vrtića za sve roditelje, polaznike javnih gradskih ustanova, kao i ustanova privatnih i vjerskih osnivača bit će izjednačena, a iznosit će 90 eura, odnosno 678 kuna. Grad Šibenik sufinancirat će razliku do pune ekonomske cijene djeteta, koja je u svakoj od ustanova različita.

- Modelom koji planiramo primijeniti svi roditelji, naši sugrađani, su stavljeni u jednak položaj i plaćat će jednaku cijenu vrtića za svoje dijete. Osnivači privatnih i vjerskih vrtića partneri su Grada Šibenika te će Grad sufinancirati razliku do pune ekonomske cijene djeteta, naravno, uz činjenicu da je dijete upisano u skladu s propisanim standardima - kazao je gradonačelnik Željko Burić.

Namjera Grada je zadržati visoku upisanost djece u ustanove za predškolski odgoj i obrazovanje i omogućiti svim sugrađanima dostupnost vrtića po jednakim cijenama. Time će se izjednačiti cijene vrtića u javnim gradskim ustanovama sa cijenama u vrtićima privatnih i vjerskih osnivača.

Predsjednica Povjerenstva Mirjana Žurić istaknula je da sufinanciranje djece u odgojnim ustanovama privatnih i vjerskih osnivača nije zakonska obveza jedinice lokalne samouprave, već isključivo intencija Gradske uprave da se roditeljima omogući dostupnost vrtića po jednakim uvjetima.

Povjerenstvo će se u narednim danima sastati sa svakim od predstavnika ustanova za predškolski odgoj i obrazovanje pojedinačno, kako bi, ukoliko oni pristanu na ovaj model, precizirali  sufinanciranje.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.