1 min. čitanja

Sutra u riječkoj Lučkoj upravi potpisivanje ugovora vrijednih 33,6 milijuna kuna

Sutra u riječkoj Lučkoj upravi potpisivanje ugovora vrijednih 33,6 milijuna kuna
Foto: Lučka uprava Rijeka

RIJEKA – Lučka uprava Rijeka priprema radove vrijedne 33,6 milijuna kuna. Sutra će i službeno biti potpisani ugovori za radove na području kojim upravlja Lučka uprava.

Najvažniji od nekoliko ključnih projekata su radovi na izgradnji spojne ceste lučkog područja s državnom cestom D403 ukupne vrijednosti 32,2 milijuna kuna s PDV-om koji se potpisuje s tvrtkom GP Krk d.d. Spojna cesta lučkog područja s državnom cestom osigurati će prometnu povezanost lučkog područja (terminala za generalne terete) u Bazenu Rijeka s državnom cestom D 403.

Foto: AGCT

Cesta D 403 glavni je cestovni ulaz na novi Zagreb Deep Sea kontejnerski terminal, a interna spojna cesta lučkog područja njen je fizički nastavak prema istoku kroz lučko područje u Bazenu Rijeka. Izgradnjom ove ceste prestaje potreba za ulaz/izlaz teških kamiona u lučko područje na Trgu Žabica kao i na vrlo prometnu gradsku ulicu Riva u centru grada.

Uz ovo, sutra će biti potpisan i Ugovor za stručni nadzor na radovima na izgradnji spojne ceste u vrijednosti od 837.500,00 kuna koji se potpisuje s tvrtkom IN Stria d.o.o. te Ugovor za provedbu Pilot projekta kontrole pristupa, nabavu softvera, isporuku i ugradnju opreme u okviru projekta PROMARES (Promoting maritime and multimodal freight transport) koji se sufinancira EU sredstvima Programa Interreg Italy 2014 – 2020. Vrijednost ovog Ugovora iznosi 514.668,75 kuna i potpisuje se s tvrtkom Securitas Hrvatska d.o.o.

Na potpisivanje ugovora stiže i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.