2 min. čitanja

Suradnja brodogradilišta 3. Maj i Viktor Lenac – Svečani početak rezanja limova prvog pontona Doka 11

Suradnja brodogradilišta 3. Maj i Viktor Lenac – Svečani početak rezanja limova prvog pontona Doka 11
Svečanost uoči početka rezanja limova prvog pontona Doka 11 

RIJEKA - Dugogodišnja suradnja dvaju brodogradilišta, „3. Maja“ i „Viktora Lenca“ rezultirala je potpisivanjem ugovora o gradnji dva pontona u brodogradilištu „3. Maj“ kojim će brodogradilište „Viktor Lenac“ zamijeniti dva postojeća pontona Doka 11 u svrhu njegove obnove.

Dok 11 jedan je od tri najveća doka u brodogradilištu Viktor Lenac, a upravo radi svoje veličine i kapaciteta donosi oko trećinu prihoda remontnom brodogradilištu stoga je njegova puna funkcionalnost od iznimnog značaja za održivo poslovanje brodogradilišta.

Zadovoljstvo suradnjom dvaju susjednih brodogradilišta iskazala je članica Uprave brodogradilišta Viktor Lenac Sandra Uzelac istaknuvši kako je svima u interesu održavanje uspješne brodogradilišne djelatnosti na ovom području.

- Imperativ nam je imati u funkciji Dok 11 čime prije moguće. Financijski je to za nas zahtjevna investicija čiji ćemo veći dio pokriti vlastitim sredstvima, ali je izuzetno važna kako bismo zadržali naše klijente, spriječili njihov odlazak u druga, nama konkurentska brodogradilišta i osigurali nastavak uspješnog poslovanja prihoda Viktora Lenca - istaknula je Sandra Uzelac dodavši kako se nada uspješnoj suradnji dvaju brodogradilišta i u budućnosti.

Direktor 3. Maja Edi Kučan istaknuo je kako suradnja ova dva brodogradilišta pokazuje kako je brodogradnja na ovom području relevantna u kontekstu industrijske proizvodnje Republike Hrvatske te kako i dalje treba raditi na njezinom razvoju.

- U ime brodogradilišta 3. Maj želim iskazati zadovoljstvo početkom izgradnje dijelova za prvi ponton Doka 11, i nadam se da ćemo s brodogradilištem Viktor Lenac nastaviti surađivati i u budućnosti - rekao je Kučan.

Svečanosti u brodogradilištu 3. Maj prisustvovali su među ostalim uzvanicima i riječki gradonačelnik Marko Filipović i župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.