2 min. čitanja

Supetar bilježi porast broja stanovnika!

Supetar bilježi porast broja stanovnika!
Foto: Screenshot/YouTube

U moru negativne hrvatske demografije eto i nečeg lijepog i pozitivnog. Supetar na Braču bilježi sve više prvašića u klupama i općenito sve više ljudi!

Grad Supetar je jedan od rijetkih gradova koji bilježi pozitivan prirast broja stanovnika. Na temelju podataka koji su pristigle u gradsku upravu broj isplaćenih naknada za novorođenu djecu iznosi 32 novorođene djece, dok je prijavljeno 26 naknadi za pogrebne troškove, piše Dalmacija danas. Osim ovih podataka , Grad Supetar je i jedan od samo 7 gradova u RH koji bilježi porast broja , i to kao 2. grad po redu nakon Krka.

Od 2011. godine broj stanovnika u Supetru porastao za 6,55 % .Činjenica tolikog rasta još je vrjednija kad znamo da je Supetar grad na otoku i da se uz svakodnevne izazove nosi i s mnogim specifičnostima otočkog života. Najveći porast stanovništva vidljiv je u dobnoj skupini od 25 do 44 godine, kao i kod djece do
14 godina. Znači, najveći udio u porastu čini upravo mlada, radno najsposobnija skupina.

U Gradu Supetru u školskoj godini 2023/24. u osnovnu školu ukupno je upisano 428 učenika, od kojih je 38prvašića. Sedam više negoli prošle godine, a ukupno 51 učenik više nego 2016. godine. U predškolskom odgoju imamo upisano 201 dijete, od čega je ove godine čak njih pedesetoro novoupisanih.To je ravno dvostruko više negoli godinu prije.

Bravo za Supetar, divno je kada postoje i ovakve vijesti!

J.T.

PROČITAJTE JOŠ:

Jedan od rijetkih otočkih gradova koji broji više stanovnika nego prije 10 godina | | Morski HR
Drastičan pad broja stanovnika u Hrvatskoj većinu građana nije iznenadio. Dok je velika većina gradova u državi izgubila dio stanovnika, uglavnom zbog iseljavanja, neka mjesta bilježe porast
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.