3 min. čitanja

Storylines i Brodosplit potpisali su ugovor za izgradnju privatnog rezidencijalnog broda

Storylines i Brodosplit potpisali su ugovor za izgradnju privatnog rezidencijalnog broda
Foto: Brodosplit

SPLIT - Storylines, pionir u industriji rezidencijalnih brodova, obnovio je ugovor o gradnji broda s brodogradilištem Brodosplit, kako bi izgradili prvi privatni rezidencijalni brod koji je ekološki održiv. Potpisivanje ugovora o gradnji označava značajnu prekretnicu u području pomorskih inovacija.

Brod, nazvan MV Narrative, bit će simbol spoja luksuznog života i ekološke odgovornosti. Brod će biti dug 778 stopa (233 metra) i pružit će smještaj za 531 privatnu rezidenciju, koristeći pogon tekućim prirodnim plinom (LNG), što ga čini pionirskim u održivom pomorskom prijevozu.

- Ugovor o gradnji broda obnovljen je kao nužnost zbog ogromnih promjena u globalnim okolnostima, koje su utjecale na komercijalne i tehničke dobavne lance te financije projekta - rekao je izvršni direktor Storylinesa Alister Punton.

Predsjednik uprave Brodosplita, Tomislav Debeljak, dodao je:

- Od posljednjeg ugovora, puno je posla obavljeno na dizajnu broda u pripremi za gradnju. Tehnički timovi s obje strane intenzivno su surađivali s vanjskim stručnjacima iz područja hidrodinamike, buke i vibracija; također s ekspertima glavnih dobavljača opreme i društva za klasifikaciju Lloyd's Register. Danas imamo brod s dizajnom koji implementira poboljšanja u vezi s održivošću, cyber sigurnošću, pogonom i pogonskim sustavima, itd. Imamo ekološki prihvatljiv brod optimalne performanse u skladu s primjenjivim pravilima i propisima.

Za razliku od tradicionalnih cruisera, MV Narrative je namijenjen isključivo za život na moru, nudeći raznolik niz sadržaja i objekata. Od pošte i škole do solarnog hidroponskog vrta i obalne marine, brod potiče osjećaj zajednice i samodostatnosti. Posebno se ističe najveći wellness centar na moru, koji obuhvaća površinu od 10.000 četvornih metara posvećenu spa tretmanima, fitnessu i holističkim zdravstvenim uslugama.

Odgovornost prema održivosti proteže se izvan pogona, s inicijativama poput pretvaranja otpada u energiju, tržnice bez otpada i farme do stola koje prikazuju posvećenost ekološki svjesnom načinu života.

Cijene rezidencija na brodu MV Narrative kreću se od 1 do 8 milijuna dolara, s ograničenim mogućnostima suvlasništva koje počinju od 598.000 dolara.

U uzajamno korisnoj suradnji, Storylines i Brodosplit kreću na inovativno putovanje kako bi redefinirali luksuzni život na moru. Inženjering je već započeo, što potvrđuje predanost isporuci broda koji premašuje očekivanja kako u pogledu raskoši tako i ekološke odgovornosti.

O Storylinesu

Storylines stvara ekološki održivu morsku stambenu zajednicu i način života koji privlači avanturiste koji traže impresivna kulturna iskustva na globalnoj razini. Vizija je globalnim putnicima omogućiti da žive svoju strast za istraživanjem, a da istovremeno zadrže posao, obitelj i kućni život.

Vlasnici luksuznih stambenih jedinica na brodu za kružna putovanja mogu putovati svijetom iz udobnosti doma. Iskustveno učenje integrirano je u odabrane itinerare i impresivne izlete na obali.

Sponzorirani sadržaj

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.