1 min. čitanja

Stipe Latković mora platiti 70 tisuća kuna kazne i rušiti u Vruji

Stipe Latković mora platiti 70 tisuća kuna kazne i rušiti u Vruji
Foto: Festival bespravne gradnje

Nakon što je platio kaznu od 150.000 kuna zbog skidanja službenog znaka zabrane te bespravne gradnje, poduzetniku Stipi Latkoviću zbog uvale Vruja stigla je nova kazna, javlja Dnevnik.hr.

Građevinska inspekcija Državnog inspektorata naložila je Stipi Latkoviću da uz novčanu kaznu od 70.000 kuna mora ukloniti bespravno sagrađenu vodospremu, suterenske građevine i betonski zid.

Organizatori prosvjeda “Festival bespravne gradnje” prikupljaju potpise za peticiju kojom će od Ministarstva državne imovine tražiti da odbije Latkovićev zahtjev za kupnjom državnog zemljišta na kojem godinama bespravno gradi.

”Nakon što je legalizirao objekte i nakon legalizacije nagradio još neke nove objekte on sada može tražiti od države da mu na osnovu te legalizacije proda zemljište koje je on u stvari uzurpirao. Razlog pritiska je da ministar državne imovine, odnosno Ministarstvo ne proda to zemljište investitoru tj. gospodinu Latkoviću koji je napravio bespravno izgrađene, sada polulegalizirane objekte”, rekao je Branimir Urlić, jedan od organizatora Festivala bespravne gradnje.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Tisuće potpisa u peticiji za zaštitu Vruje – Evo zašto je trebate potpisati!
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.