2 min. čitanja

Tisuće potpisa u peticiji za zaštitu Vruje – Evo zašto je trebate potpisati!

Tisuće potpisa u peticiji za zaštitu Vruje – Evo zašto je trebate potpisati!
Foto: Festival bespravne gradnje

Mještani naselja s obje strane uvale Vruja, organizatori Festivala bespravne gradnje i devastacije prirode, sastavili su peticiju koja je u tri dana prikupila preko 3.000 potpisa. U njoj traže povratak uvale Vruja u prvobitno stanje kroz nekoliko koraka.

Prvi je da ministar državne imovine Darko Horvat ne proda uzurpatoru državno zemljište na kojem se nalaze bespravno sagrađeni objekti.

Uzurpator je nedavno dostavio prijedlog Ministarstvu, u kojem traži da mu država proda našu parcelu na kojoj je godinama ilegalno gradio, a Ministarstvo to sada razmatra.
Potpisnici peticije izričito apeliraju na ministra Darka Horvata da ne potpisuje prodaju zemljišta u Vruji. Ako to učini, ako Ministarstvo državne imovine uzurpatoru proda parcelu na kojoj je bespravno gradio (u zaštićenom području, gdje je svaka gradnja zabranjena), onda će postojati pravni temelji da se bespravni graditelj upiše kao vlasnik tamošnjih nekretnina (od kojih je dio legaliziran 2014. godine, čime se sada bavi DORH).

Foto: Festival bespravne gradnje

Valja napomenuti da to što ih je uzurpator legalizirao i dalje ne znači da su njegovo vlasništvo.

No, prodajom parcela, Vruja bi i formalno postala uzurpatorova i on bi tad zapravo imao na temelju čega tjerati mještane iz uvale.

Kroz peticiju donosimo prijedloge da se nekretnine sruše i Vruja vrati u prvobitno stanje ili da se nekretnine koje su od prije tamo bile i koje se uklapaju u zaštićeni priobalni pojas, oduzmu uzurpatoru (ono što ionako nije njegovo, nego državno) i prenamjene u odmaralište za djecu iz domova diljem Hrvatske, u ljetovalište za umirovljenike i druge socijalno ugrožene kategorije građana koje inače ne bi imale prilike otići na more. Jednostavnije rečeno, da se “luksuzni resort za odabrane goste” tretira kao planinarski dom. Detalje donosimo u tekstu peticije.Potpisi za peticiju prikupljat će se još tjedan dana, a onda će biti poslani Ministarstvu i ostalim institucijama.Pozivaju se svi građani koji smatraju da država ne bi trebala prodati zemlju uzurpatoru koji je na njoj bespravno gradio, da potpišu peticiju koja se nalazi OVDJE.D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.