1 min. čitanja

Srpski mediji o hrvatskom turizmu - propalo vam je pola sezone!

Srpski mediji o hrvatskom turizmu - propalo vam je pola sezone!
Photo:Pexels

Srpski mediji raspisali su se o hrvatskom turizmu. Beogradski Kurir tvrdi kako su "paprene" cijene ljude otjerale s hrvatskih plaža i kako nam je sezona zapravo prohujala s vihorom.

Kritike na račun previsokih cijena diljem obale nisu rijetka pojava, a sada su se oglasili i srpski mediji, točnije Kurir koji navodi:

- Hrvati sami sebi pucali u nogu. Zbog aljkavosti im propao lipanj i dio srpnja, turisti ih zaobilaze, sad ruše cijene da skroz ne puknu.

Photo:Pexels

Tvrde kako je skupoća s početka ove sezone 'otjerala' mnoge turiste s hrvatskih plaža te da su ugostitelji, ne bi li spasili barem drugi dio sezone, okrenuli strategiju naglavačke.

Poslije Nijemaca, pišu, s hrvatskih plaža "pobjegli" su i Česi, Poljaci i Talijani, dok je dosta Slovenaca, Bosanaca i Srba. Ima i Austrijanaca, nađe se i Nijemaca, ali mnogo manje nego prije.

Kurirova sugovornica Marija požalila se tako na cijenu kuglice sladoleda koja košta 2 eura, cijenu pola litre piva koja u prosjeku iznosu 2,5 eura, ali i na komad pizze koju u Splitu također nije uspjela naći za manje od 2,5 eura. Cijelu pizzu morala je platiti 15 eura. Inflacija ili pohlepa, pokušavaju istočni susjedi dokučiti razloge visokih cijena hrane, ali i apartmanskog i hotelskog smještaja u Hrvatskoj. Kurir piše kako je on skočio za 30% i zaključuje da su cijene na hrvatskoj obali otišle u nebo, a turisti - negdje drugdje.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.