1 min. čitanja

Sramota na Hvaru - već 20 dana u Domu za starije i nemoćne nema tople vode!

Sramota na Hvaru - već 20 dana u Domu za starije i nemoćne nema tople vode!
Foto:Pexels

STARI GRAD - Pod takvim uvjetima bi teško bilo živjeti i puno mlađoj populaciji pa možete zamisliti kako se na pragu zime osijećaju oni u 3. životnoj dobi!

Dom za starije i nemoćne osobe u Starom Gradu danas brine o nešto više od 60 korisnika. Svi oni uredno plaćaju smještaj i sve ostrale usluge no, već 20 dana kupaju se u hladnoj vodi, doznaje Slobodna Dalmacija.

- Istina je da imamo problem s nabavkom senzora iz Njemačke, koji regulira zagrijavanje vode. Trenutno je voda zagrijana na 42 Celzijeva stupnja i svjesni smo da to nije dovoljno - rekli su iz Doma.

Senzor je zasita se nadamo na putu prema Splitu, no svejedno ostaje tužna činjenica kako je standard ovdje ispod svake razine.

Ovaj je dom, podsjetimo, otvoren prije 6 godina, a otvorio ju je župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban (HDZ) kao izaslanik premijera Andreja Plenkovića (HDZ). Sve je ove godine poslovala kao dislocirani objekt Doma za starije i nemoćne osobe "Split", na čijem se čelu nalazi arheolog Ivan Škaričić (HDZ), bivši dugogodišnji omiški gradonačelnik. 

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.