2 min. čitanja

Splitsko-dalmatinska županija pomaže studente iz obitelji s pet i više djece

Splitsko-dalmatinska županija pomaže studente iz obitelji s pet i više djece
Foto: Unsplash

SPLIT - Na pomoć mogu računati redoviti studenti upisani na visokim učilištima u akademskoj godini 2022/2023. Uvjet je i prebivalište na području Splitsko-dalmatinske županije te život u zajedničkom kućanstvu s istim prebivalištem u obitelji s pet i više djece.

Splitsko- dalmatinska županija i ove će godine novčano pomoći studente iz obitelji s pet i više djece te je raspisala javni poziv koji je otvoren zaključno do 17. veljače.

Na pomoć županije mogu računati redoviti studenti koji su upisani na visokim učilištima u akademskoj godini 2022./2023. na preddiplomskim i diplomskim sveučilišnim studijima, preddiplomskim i specijalističkim diplomskim stručnim studijima i integriranim preddiplomskim i diplomskim sveučilišnim studijima.

Uvjet je i da imaju prebivalište na području Splitsko- dalmatinske županije te da žive u zajedničkom kućanstvu s istim prebivalištem u obitelji s pet i više djece.

Za taj je program prošle godine bilo osigurano 400.000 kuna, a financijsku potporu županije dobilo je 175 studenata iz obitelji s pet i više djece, svaki po 2.285 kuna.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

U Splitu uručeno više od 28 milijuna kuna vrijednih ugovora za zapošljavanje žena pružateljica usluga pomoći starijima
Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić uručio je u srijedu u Splitu 29 ugovora, vrijednih više od 28 milijuna kuna, u sklopu programa “Zaželi”, na temelju kojih će se zaposliti 360 žena koje će pružati usluge i pomoć za 3600 korisnika. Ministar Piletić pods…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.