2 min. čitanja

SPLITSKI HEROJI Skočili u hladnu rijeku Jadro da bi izvukli starijeg čovjeka koji se utapao

SPLITSKI HEROJI Skočili u hladnu rijeku Jadro da bi izvukli starijeg čovjeka koji se utapao
Foto: Google maps / Screenshot

SOLIN - Prava drama sa sretnim ishodom odvijala se tijekom petka popodne u Solinu.

Prvi je ovu priču objavio portal Kako je Dalmacija Danas, a kako su napisali, ugodna šetnja njihovoj sugovornici Mariji pretvorila se u pravu noćnu moru.

Ispričala je sve detalje jučerašnjeg događaja i nakon objave članka novinari su razgovarali s herojima koji su spasili starijeg čovjeka u Solinu.

- Oko 12 sati i 30 minuta sjedimo u kafiću Mlin na kavi sestra i ja s bebom. Tada je moja sestra ugledala starijeg čovjeka kako se utapa i jedva drži glavu iznad vode, sjećam se da mu je u ruci bila jedna vrećica. Skočim i vičem 'čovik se utapa', trčem put rijeke...

U tome trenutku svi se okreću, a tri mladića firme 'Staklo Maas' trče prema rijeci. Jedan se u trku skida u bokserice i uskače po čovika. Ostala dva i ja čekamo na obali - kazala je jučer Marija.

- No, tada je bila drama, njih dvojicu bujica je vukla vuče prema mostu, a starijeg čovjeka jako je teško vući vani jer je bio u odjeći. Uskače i drugi u kompletnoj robi i patikama i dovlače ga do ruba gdje ga svi četvero uspješno izvlačimo vani. Dolaze i dva gospodina iz susjedstva, jedan prati "utopljenika" doma, drugi trče kući i donosi dečkima ručnike i suhu odjeću - ispričala je Dalmaciji danas.

Foto: Dalmacija danas

Heroji koji su spasili čovjeka koji se poslijepodne utapao u Jadru

Josip Sirić, Josip Perišić i Mate Pajčić - djelatnici su 'Staklo Maasa'. Oni su spasili čovjeka koji se jučer poslijepodne utapao u Jadru.

- Na prvu smo mislili da se netko zeza, bilo nam je čudno. Ali, kada smo pogledali u rijeku, shvatili smo da je stvarno ozbiljna situacija. Ni sekunde se nismo dvoumili - pričaju za Dalmaciju Danas Josip Perišić, Josip Sirić i Mate Pajčić.

Od adrenalina, dvojica od njih koji su skočili u rijeku, ne sjećaju se koliko je hladna bila rijeka Jadro.

Kako se osjećate danas?

- Bio je to za nas obični radni dan. Nismo niti promislili da će priča izaći na vašem portalu, iskreno bilo nam je čudno kad smo vidjeli. Mi smo učinili ono što smatramo da bi svatko od nas napravio - iskreno će.

I vlasnik 'Staklo Maas' ponosan je na svoje djelatnike.

Momci, svaka vam čast! Vi ste ponos našeg grada! I Hrvatske!

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.