1 min. čitanja

Splitske Firule sve su prilagođenije osobama s invaliditetom - zahvaljujući tenisu!

Splitske Firule sve su prilagođenije osobama s invaliditetom - zahvaljujući tenisu!
Foto: Info kadar

Prvim zajedničkim izdanjem ATP Challengera "Split Open" i turnira za tenisače u kolicima u isto vrijeme, Hrvatski teniski savez je napravio veliki iskorak za parasport.

Nastupili su igrači iz Velike Britanije, Kanade, Austrije, Italije, Poljske te najbolji hrvatski tenisači. 

Svi skupa kući nose najljepše moguće uspomene sa događaja koji je prema riječima igrača jedan od najdražih do sada. Organizatori su im priredili fantastičan vikend praćen ugodnim vremenskim uvjetima, uređenim tenis terenima, prilagođenošću samog sportskog borilišta za osobe s invaliditetom te svega što je njima važno na jednom natjecanju ovako ozbiljne reputacije.

Ceremoniju dodjele nagrada je u ime Grada Splita koji stoji uz "Split Open" otpočetka, upriličio voditelj odsjeka za sport gospodin Igor Maretić. 

Pobjednik turnira je Luca Arca iz Italije , a osvajači igre parova su Austrijanci Legner/Riegler koji su pobjedili hrvatske predstavnike Joskića i Kolunđiju.


- Tenis klub osoba s invaliditetom Split 2020" je prije 4 godine upisao naš grad na tenis mapu svijeta kada je osnovan sam klub te počeo aktivno raditi na ekspanziji sporta u našem gradu. Volio bih svakako zahvaliti gradskoj tvrtci "Javna ustanova sportski objekti Split" koja nam daje posebnu pozornost i jako brine da se naša populacija osjeća prihvaćeno i komodno na njihovim terenima. Malu ekskluzivu predstavlja vijest kako je u planu uskoro još više prilagoditi centar Firule tako da će se uskoro izgraditi i wc s tuš kabinom za osobe s invaliditetom. To su te naše male pobjede koje svakodnevno grade put osoba s invaliditetom ka boljem i lakšem životu u najlipšem gradu na svitu - rekao je Sven Maretić koji je bio u ulozi organizatora i igrača na minulom događaju.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.