1 min. čitanja

SPLIT Prijedlog nagrade za životno djelo Jadranu Marinoviću i posthumno Jakši Fiamengu

SPLIT Prijedlog nagrade za životno djelo Jadranu Marinoviću i posthumno Jakši Fiamengu
Foto: Grad Split

SPLIT – Nagrade grada Splita za 2019. godinu po mišljenju Komisije za dodjelu javnih priznanja splitskog Gradskog vijeća od predložena 32 laureata zavrijedilo je njih 11 i to po četiri za životno djelo i osobne nagrade te tri za skupne.

Tako će gradskim vijećnicima na očitovanje na sjednici predviđenoj za 30. travnja biti predloženo da se za životno djelo nagrade umirovljeni dugogodišnji novinar i urednik Radio Splita, Jadran Marinković, umirovljena glavna medicinska sestra splitskog KBC-a, Marija Županović, hrvatski pjesnik i akademik, Jakša Fiamengo (posthumno) i psihijatar, prof.dr.sc. Borben Uglešić. Osobne su nagrade po njihovom mišljenju zaslužili prof. dr. sc. Matko Marušić, Ivan Gudelj, Tomislav Veršić i doc. dr. sc. Irena Zakarija-Grković, dok bi se skupne nagrade dodijelile prof. dr.sc. Marku Trogrliću i prof. dr.sc. Stjepanu Matkoviću, Kuglačkom klubu „ Mertojak“ i KUD-u Jedinstvo.

Ukoliko gradski vijećnici potvrde prijedloge Komisije za dodjelu javnih priznanja dodjela nagrada laureatima ove godine će se s obzirom na preporuke Nacionalnog stožera civilne zaštite uručiti na svečanosti kad okolnosti budu dozvoljavale.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Legenda Pomorske večeri nakon 40 godina oprašta se od etera
Napustio nas je veliki Jakša Fiamengo
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.