2 min. čitanja

Split do polovine lipnja ima u najavi više od 60 linija!

SPLIT – Brojni avioprijevoznici potvrdili su svoj red letenja do sredine lipnja. Najveći broj letova imat će splitska zračna luka u kojoj, slobodno možemo reći, kreće prava ljetna sezona.

Naime, u razdoblju od početka do sredine lipnja najavljena je čak 61 linija čak 30 avioprijevoznika, Split će imati direktne letove prema 20 država, uključujući i letove unutar Hrvatske, piše Croatian Aviation.

Najavljeno je osam redovnih linija prema Njemačkoj, sedam prema Francuskoj, pet prema Poljskoj, četiri prema Velikoj Britaniji, tri prema Švicarskoj, po dvije prema Španjolskoj, Švedskoj i Nizozemskoj te jedna prema Srbiji, Luksemburgu, Belgiji, Rusiji, Austriji, Italiji, Češkoj, Irskoj, Ukrajini, Latviji i Danskoj!

U spomenutom razdoblju najveći broj linija prema Splitu imat će Croatia Airlines, njih 8, zatim njemački Eurowings i mađarski Wizz Air, svaki po 6, francuska Volotea 5, EasyJet 4, te brojni drugi avioprijevoznici po dvije ili jednu liniju.

Uz brojne avioprijevoznike koji već prometuju prema Splitu, s početkom lipnja u ovu će se zračnu luku vratiti brojni prijevoznici: Aeroflot iz Moskve, Air France iz Pariza, Iberia iz Madrida, British Airways iz Londona, Luxair iz Luxembourga, Ryanair iz Dublina, Edelweiss iz Zuricha, Ukraine International i Windrose iz Kijeva.

Wizz Air će od lipnja prometovati na 6 linija: iz Poznana, Gdanska, Lublina, Dortmunda i Londona. Francuska Volotea povezivat će Nantes, Marseille, Bordeaux, Lyon i Toulouse sa Splitom, dok SAS i Norwegian uvode linije iz Stockholma i Kopenhagena.

Srbijanska nacionalna aviokompanija ponovno povezuje Split i Beograd, Edelweiss i Croatia će prometovati prema Zurichu, a britanski TUI uvodi linije iz Londona (Gatwick) i Manchestera. Prema Londonu još će prometovati Croatia Airlines, EasyJet, Wizz Air i British Airways.

Pogledamo li mapu na kojima su prikazana odredišta s kojima će Split biti direktno povezan od početka lipnja, može se zaključiti kako će ljetna sezona u ovoj zračnoj luci krenuti već od ovog tjedna.

Brojni su avioprijevoznici povećali broj tjednih operacija prema Splitu, KLM će prometovati svakodnevno na liniji iz Amsterdama, Croatia Airlines će svakodnevno prometovati prema Munchenu i Frankfurtu, Austrian povećava broj letova iz Beč, piše Croatian Aviation.

Već u prvoj polovici lipnja Split će biti odlično povezan s odredištima u Njemačkoj, Francuskoj, Poljskoj, Nizozemskoj i Švicarskoj, dok je broj letova prema Skandinaviji trenutno razmjerno mali, unatoč linijama SAS-a, Norwegiana, TUI Nordica i Nova Airlinesa.

Samo za subotu, 12. lipnja, najavljeno je 66 operacija na redovnim linijama, po 33 slijetanja i polijetanja. Nastavi li se ovaj trend, a nema razloga da se to ne dogodi, pred splitskom je zračnom lukom jedna vrlo dinamična ljetna sezona, gotovo na tragu onih vikenda u ljeto 2019. kada je zračna luka pucala po šavovima i od putnika i od broja zrakoplova na stajanci, piše Croatian Aviation.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.