1 min. čitanja

Spašen francuski turist na Braču

Spašen francuski turist na Braču
Foto: HGSS Split

MILNA – Bračka ispostava Stanice Split uspješno je provela akciju spašavanja 75-godišnjeg Francuza koji je pao na stazi uz more pokraj Milne.

Preko Centra 112 dojava je stigla u utorak u 19.30 sati kada je obitelj unesrećenog javila kako je ovaj nakon odlaska iz hotela otišao prošetati, no pao je na stijene, u blizini trafostanice. Iz prikupljenih podataka, članovi Ispostave Brač krenuli su prema datoj lokaciji, no njega nije bilo tamo. Kako čovjek priča samo francuski, pozvan je i prevoditelj, te se saznalo da je čovjek dijabetičar, na lijekovima, te je još u 9 ujutro krenuo iz Milne prema hotelu u uvali Osibova, no obitelj je nestanak prijavila tek kasno poslijepodne.

Zbog dolaska mraka trebalo je brzo reagirati. Pokušalo se otkriti lokaciju mobitela , a baterija na njegovom mobitelu je bila pri kraju.

– U zadnji tren dobivamo informaciju od prevoditelja da unesrećeni vidi zeleni svjetionik i veliki kruzer. Odmah smo detektirali da je riječ o svjetioniku na otočiću Mrduja, te o prolasku kruzera kroz Splitska vrata. Gumenjakom smo u 21.10 sati stigli do točne lokacije te zatekli unesrećenog na stijenama, pri svijesti, no s jako niskom razinom željeza u krvi. Imao je po sebi ogrebotine na nogama, rukama i glavi, a pri padu je udario je glavom. Dali smo vodu sa šećerom, te odvezli u Milnu gdje ga je predlegao liječnik. Srećom, njegovo zdravstveno stanje se stabiliziralo, te nije bilo potrebe za daljnom liječničkom obradom.

Akcija je završila u 22.46 sati – ispričali su brački spašavatelji.

Merien Ilić

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.