2 min. čitanja

Špageti s velikim repovima kozica - Jednostavni domaći recepti

Špageti s velikim repovima kozica - Jednostavni domaći recepti
Foto: Marijan Zujić

Svaki put ovo jelo pripremim na sličan ali ipak pomalo drugačiji način. Količine u ovom receptu su namijenjene za dvije osobe.

Kad se pripremi umak, skuhati u posebnom loncu špagete 160 gr. i procjediti ih.

Priprema umaka

U pliću posudu (vok) uliti dvije jušne žlice domaćeg maslinovog ulja te dodati slijedeće izblendane sastojke:

  • jednu očišćenu glavicu češnjaka (oko 10 većih česana)
  • jednu manju kapulu i
  • jednu manju mrkvu,
  • dva svježa lista celera,
  • 60 gr. moje domaće pasirane rajčice bez kožice i sjemenki (zbog fine boje umaka).
0:00
/0:27

Priprema

Pirjati desetak minuta, pa dodati očišcene repove kozica, oko 700 grama te nakon dvije minute uliti 1 dcl bijelog vina, kuhati još 5 minuta dok ne ispari alkohol iz vina.

Nakon toga dodati 20 gr. maslaca imalo sitno sjeckanog peršina. Po potrebi dodati nekoliko kapi limunovog soka, soli i papra te razrijediti umak ako treba, sa malo vode u kojoj se kuhala tjestenina.

Prilikom serviranja dodati nekoliko domaćih kiselih kapara, sitno sjeckani vlasac i crvenu blagu chilli papriku te baziliko za dekoraciju.

U slast!

Marijan Zujić

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2025 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.