1 min. čitanja

SP NA CIPRU Vitomir Maričić svjetski prvak bez peraja, a Petar Klovar viceprvak FIM i najdublji Hrvat!

SP NA CIPRU Vitomir Maričić svjetski prvak bez peraja, a Petar Klovar viceprvak FIM i najdublji Hrvat!
Foto: Press

Šesti dan natjecanja u moru ispred Limassola muški ronioci natjecali su se u disciplini ronjenja u dubinu bez peraja, najtežoj disciplini.

U najavama kurenta, zbog kojeg je natjecanje i prekinuto jučer u ženskoj kategoriji, ronioci su bili oprezni, ali najdublji su najavili hrabro.

U najvišim najavama bili su Petar Klovar iz Rijeke koji je u disciplini FIM – povlačenja po konopu dan ranije ostvario najdublji ikad hrvatski uron 116 metara i postao najdublji Hrvat, te time osvojio drugo mjesto.

Bez peraja Petar je najavio za prvo mjesto, ispred Alexey Molchanova iz Rusije i Vitomira Maričića međutim nakon black outa Petra i Alexeya u njihovim zaronima, Vitomir Maričić je iskusno odradio zaron za zlatnu medalju i 81 metar bez peraja. Abdel Alouach iz Francuske sa 78 metara te Welšanin Dean Cauche sa 77 su drugi i treći.

Foto: Press

Ženski predstavnici su imali nadoknadu od dana ranije te je Sanda Delija zaronila 55 metara s čim ima sigurno najmanje treće mjesto, ali za rasplet čekamo i druge natjecateljice. Od ostalih naših predstavnika uspješan nastup je upisao i Dino Maksan i Andre Grce.

Hrvatski tim se i dalje pokušava financirati crowd fundingom koji možete podržati tim preko njihove Indiegogo freediving kampanje. AIDA Hrvatska je potpuno volonterska organizacija.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

SRUŠIO GUINESSOV REKORD Vitomir Maričić u Opatiji hodao četiri minute pod vodom!
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.