2 min. čitanja

Solarna energija za kućanstva - Koje su konkretne mogućnosti za one koji žele krenuti put 'energetske slobode'?

Solarna energija za kućanstva - Koje su konkretne mogućnosti za one koji žele krenuti put 'energetske slobode'?
Foto: Pixabay

MEDULIN - Medulin će idućeg ponedjeljka, 05. 06. 2023., na temu „Solarna energija za kućanstva“ ugostiti dugogodišnjeg aktivista, edukatora i promotora održivog načina života, posebno za pitanja dobre energije i energetske neovisnosti građana, Vjerana Piršića iz udruge Eko Kvarner.

Drugi, interaktivni susret o ovoj iznimno aktualnoj temi u obliku ciljanih individualnih konzultacija namijenjenih svim zainteresiranim mještanima nadovezuje se na iznimno uspješno i odlično posjećeno uvodno predavanje o solarizaciji, energetskoj tranziciji i energetskoj neovisnosti, koje je g. Piršić održao u studenom prošle godine u DVD domu u Medulinu.

Foto: Općina Medulin

Ovom prilikom moći će se dobiti precizne informacije o troškovima i učincima solarne, fotonaponske elektrane za pojedini objekt i kućanstvo, a temeljem provedbe konkretnih izračuna potrebne snage, troška instalacije i ušteda koje bi za svakoga instaliranje sustava dugoročno donijelo.

Naglasak je dakle na konkretnim mogućnostima koje stoje na raspolaganju svakome tko želi krenuti put energetske slobode, a mještani će moći neposredno od stručnjaka s velikim iskustvom u ovom području dobiti odgovore na svoja
pitanja, razjasniti nedoumice vezane za izgradnju solarne, fotonaponske elektrane za njihove objekte i kućanstva.

Kako bi što više mještana moglo dobiti jasne i potpune informacije te odgovore na svoja pitanja organizatori mole da sa sobom na susret i razgovor s g. Piršićem ponesu dokumentaciju ili pak pripreme informaciju, ukoliko moguće, o godišnjoj potrošnji električne energije u eurima, kunama i/ili KWH, o tomu koliko (cca) velik krov imaju na svojim objektima i na koju je stranu okrenut te koliku imaju ugovorenu snagu s HEP-om (obično je 13.8 KWH).

Vodeći računa o radnom vremenu zaposlenih osoba, g. Piršić će sa svojim suradnicima, projektantima sustava fotonaponskih elektrana za kućanstva biti na raspolaganju za razgovor i konzultacije u Multimedijalnom centru Općine Medulin – 3mc-u na medulinskoj placi (Centar 58, Medulin), u ponedjeljak 05. 06. 2023. od 13 do 17 sati.

Ulaz je za sve posjetitelje slobodan, konzultacije s g. Piršićem i suradnicima potpuno besplatne, a događaj kao aktivnost projekta "Od fragilnih do AGILNIH pojedinaca i zajednica", organizira udruga Sakramenski uz financijsku podršku Općine Medulin te se ona provodi kao dio programa Dana Općine Medulin 2023.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.