2 min. čitanja

Slovenci zgroženi cijenama u Istri!

Slovenci zgroženi cijenama u Istri!
Foto: Unsplash

Slovenci su šokirani cijenama u Istri - ne mogu vjerovati koliko su platili decilitar vina i dva sladoleda, jednu palačinku ili porciju lignji.

Uvođenje eura u Hrvatskoj nije samo omogućilo Hrvatima da lakše shvate odnose prema cijenama u drugim državama, i zaključe koliko je ovdje skupo, nego i strancima da naprave to isto.

Pa se tako ovih dana po Sloveniji počelo raspravljati o cijenama u susjednoj turističkoj zemlji, u koju rado idu. Naročito su aktivni u Facebook grupi 'Kampiranje je zakon', gdje je objavljena fotografija računa iz jednog restorana u porečkom kampu, prenosi Glas Istre.

Jedna Slovenka naručila je dva decilitra vina i dvije kugle sladoleda i platila to 24 eura, odnosno, nekadašnjih 180 kuna!

Slično se dogodilo i poznatom slovenskom ugostitelju koji vodi lanac burger barova Lars & Sven. Prije nekoliko dana on je posjetio Umag te na Facebooku podijelio fotografiju računa iz jedne konobe.

Jednu porciju lignji platio je čak 28 eura, odnosno 210 kuna!

- Lijepa naša, ne hvala. Što je najgore, lignje uopće nisu bile jadranske, napisao je Primož Novak, dodavši da je možda došlo vrijeme za otriježenjenje.

Zgroženi Slovenci objavljivali su i cijene pića i palačinki na običnim štandovima. Pa tako pišu da jedna palačinka s Nutellom u Poreču košta 6,50 eura, a pivo u jednom od porečkih restorana 5,10.

- Ovo je bolesno. Mislim da ćemo se morati vratiti navici iz starih vremena kada smo sve nosili sa sobom - piše se u komentarima.

I na koncu, Slovenci konstatiraju da je sve ovo tek početak, odnosno predsezona. Pitaju se kakve će tek cijene biti u sezoni.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

VELJKO OSTOJIĆ: “Ako smo sto posto popunjeni, cijene su možda preniske”
U teoriji popunjenosti hotelijerstva, ciljana razina popunjenosti je 92 posto. Ako smo popunjeni sto posto, možemo se zapitati jesu li nam cijene možda preniske, navodi direktor Hrvatske udruge turizma. Direktor Hrvatske udruge turizma Veljko Ostojić smatra da možemo biti zadovoljni otvaranjem turi…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.