1 min. čitanja

Slovenci u Hrvatskoj ostvarili gotovo deset milijuna noćenja - Najviše u Umagu, Malom Lošinju i Novalji

Slovenci u Hrvatskoj ostvarili gotovo deset milijuna noćenja - Najviše u Umagu, Malom Lošinju i Novalji
Foto: ATP Croatia Open Umag / Facebook

Gosti iz Slovenije do kraja prošlog tjedna ostvarili su u Hrvatskoj gotovo deset milijuna noćenja, od čega najviše u Istri, Kvarneru i Zadarskoj, Splitsko-dalmatinskoj i Šibensko-kninskoj županiji, objavila je Hrvatska turistička zajednica u Sloveniji.

Od pojedinačnih destinacija slovenski gosti najviše su za odredište birali Umag, Mali Lošinj, Novalju i Dobrinje na Krku te Medulin, prenosi u utorak slovenska novinska agencija STA.

- Slovenija je tržište s kojeg, nakon Njemačke, ostvarujemo najveći broj turističkih dolazaka i noćenja, a za nas je to uvijek novi izazov jer zahtijeva stalnu inovativnost i kreativnost - rekao je Bruno Bonifačić, direktor predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Sloveniji.

Istaknuo je kako je Slovenija iznimno važno tržište za Hrvatsku i zato što zbog svoje specifičnosti ostvaruje dugoročne strateške ciljeve, među kojima je i cjelogodišnji turizam.

- Hrvatska nudi mnogo više od sunca i mora, a zadaća Hrvatske turističke zajednice je približiti bogatstvo hrvatskog ruralnog prostora i kontinenta potencijalnim gostima - pojasnio je Bonifačić. Prema njegovim riječima ponuda koja dolazi s ovih prostora sve više privlači suvremene turiste.

O tome svjedoči podatak da je turistički promet kontinentalnih zemalja u dosadašnjem dijelu godine dosegnuo 95 posto u odnosu na isto razdoblje 2019. godine.

Opće pozitivne trendove potvrđuju i financijski pokazatelji koji bi, prema projekcijama Hrvatske središnje banke (HBN), trebali nadmašiti one iz rekordne 2019. godine, prenosi N1.

Hina

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.