1 min. čitanja

Slikovnica i bojanka "Korčulanska Moreška" predstavljena u Centru za kulturu Korčula

Slikovnica i bojanka "Korčulanska Moreška" predstavljena u Centru za kulturu Korčula
Foto: Lana Lozica, Lana Filippi Brkić

KORČULA - Predstavljanje slikovnice i bojanke „Korčulanska Moreška“ autorica Andree Tedeschi i Sanje Kolenko održano je u srijedu, 7. prosinca 2022. u organizaciji Centru za kulturu Korčula pred mnogobrojnom korčulanskom publikom u Domu kulture u Korčuli.

Kao uvod u predstavljanje prikazan je film "Moreška" sniman 1957. godine u Korčuli u produkciji Zagreb filma, a u režiji i prema scenariju Rudolfa Sremeca, jednog od najistaknutijih hrvatskih filmskih dokumentarista. Autorica teksta, Andrea Tedeschi istaknula je kako je slikovnica prevedena na šest jezika te je nastala sa željom da postane kvalitetni korčulanski suvenir  i  da djeci nastavi pričati višestoljetnu priču o korčulanskoj Morešci, borbi dobra i zla u kojoj dobro i ljubav uvijek pobjeđuju.

Profesionalna ilustratorica i grafička dizajnerica Sanju Kolenko, autorica ilustracija u slikovnici, kazala je kako je u njezinom radu inspirira naša slavenska mitologija i folklor te najavila kako će se  izuzetno dobra suradnja s Andreom Tedeschi nastaviti i na budućim projektima.

Ravnateljica Centra za kulturu Korčula, Lana Filippi Brkić čestitala je autoricama i zahvalila se  ime Centra za kulturu Korčula Kulturno umjetničkom društvu Moreška i Hrvatskom glazbenom društvu „Sv. Cecilija“ što i nakon stotina godina od dolaska Moreške u Korčulu nastavljaju njegovati tradiciju izvođenja viteške igre na ponos svih Korčulana.

Lana Filippi Brkić

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.