1 min. čitanja

Slano film days - renomirani autori i večernje projekcije!

Slano film days - renomirani autori i večernje projekcije!
Foto: Screenshot/YouTube

Slano Film Days održat će se u Slanom i na Elafitskim otocima od 18. do 22. lipnja 2024.

U pet dana održavanja, 17 mladih filmskih umjetnika, sudionika Slano Film Days, u prijateljskom će, neformalnom ozračju upotpuniti svoje profesionalne vještine u razgovorima s nekim od najznačajnijih imena iz svijeta filmske industrije.

Otvoreni razgovori o kreativnom procesu stvaranja filmova, idejama ili novim projektima, bilo da je riječ o glumcima, redateljima ili snimateljicama, fokusirat će se na film kao umjetnost, ostavljajući pritom po strani njegovu robnu vrijednost, što i jest najvažnije obilježje Slano Film Days i ono što ga izdvaja od ostalih događaja u filmskom svijetu.

 Višestruko nagrađivani filmski autor i redatelj Elia Suleiman, najpoznatiji po filmu Božanska intervencija, koji je osvojio nagradu žirija na Filmskom festivalu u Cannesu, zatim Ognjen Glavonić, redatelj čiji su filmovi prikazivani na brojnim filmskim festivalima, uključujući one u Cannesu, Berlinu, Torontu i Rotterdamu, te Lili Horvát, mađarska redateljica i scenaristica koja, između ostalog, stoji i iza filmova Dijete srijede, nagrađenom na festivalu u Karlovim Varima, i višestruko nagrađivanog filma Pripreme za zajednički život na neodređeno vrijeme, koji je premijerno prikazan u Veneciji, razgovarat će sa sudionicima – redateljima, glumcima i snimateljicama.

Prva je projekcija na samu večer otvorenja u utorak, 18. lipnja, na centralnom trgu u Slanom, a prikazivat će se film Alfonsa Cuaróna Djeca čovječanstva, s Cliveom Owenom i Julianne Moore u glavnim ulogama.

Više informacija o programu pronađite OVDJE.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.