1 min. čitanja

Skupina djece iz Ukrajine ljetuje na Čiovu

Skupina djece iz Ukrajine ljetuje na Čiovu
Foto: SDŽ

SPLIT - Dok u Ukrajini bijesni ruska agresija, tisuće ljudi moralo je napustiti svoju domovinu. Neki od izbjeglih pronašli su utočište i u Hrvatskoj. Ovih dana skupina mališana iz Ukrajine ratnu stvarnost pokušava barem nakratko ublažiti ljetovanjem na Čiovu.

U kampu Crvenoga Križa u Okrugu Gornjem male Ukrajince su u društvu supruge ukrajinskog veleposlanika u Hrvatskoj Nine Kirilič obišli predstavnici Splitsko-dalmatinske županije.

Župan Blaženko Boban istaknuo je rad djelatnika Crvenoga križa koji brinu o mališanima.

-Djeci u ovoj situaciji treba biti pri ruci kako bismo im olakšali misli i brige. Djelatnici Crvenoga križa će to uistinu napraviti na visokoj razini. Prvi dojmovi djece koja su ovdje u kampu su zaista fenomenalni. Ali, na njihovu licu i očima vidi se da im je pogled negdje daleko, negdje u rodnoj Ukrajini- rekao je Boban.

Supruga ukrajinskog veleposlanika zahvalila je svima koji su sudjelovali u organizaciji i toplom prijemu mališana iz Žitomora.

-Njihovi očevi su sada u ratu, a ova djeca svakoga dana žive u stresu. Svaki dan se čuju zračni alarmi i sirene. Za nas je vrlo važno da su Crveni križ i župan ovdje blizu Splita organizirali za našu djecu takav, uistinu prekrasan odmor - rekla je Kirilič.

Zadovoljni su i u solinskom Crvenom križu zbog prilike organiziranja ovog ljetovanja.

-U ovih 15-ak dana koliko smo u mogućnosti, oni će se ovdje odmoriti. Djeca su smještena i zbrinuta i trudimo se koliko god možemo- rekla je ravnateljica CK Solin Buga Blažević.

V.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.