2 min. čitanja

SKRIVENI BISERI Britanski Independent nahvalio onu manje poznatu Hrvatsku: "Na ovih 6 lokacija morate doći!"

SKRIVENI BISERI Britanski Independent nahvalio onu manje poznatu Hrvatsku: "Na ovih 6 lokacija morate doći!"
Foto: Depositphotos

Nije Hrvatska samo Split, Hvar i Dubrovnik pišu utjecajni Britanci i ističu, nama poznate, no njima skrivene desetinacije koje je vrijedno doživjeti. Slažete li se s njima?

Primošten

Kažu u članku da je najbolji za ljubitelje kafića!

- Samo sat vremena od turističkog središta Splita nalazi se Primošten. Zvonik crkve sv. Jurja iz 1485. uzdiže se visoko iznad popločane šetnice koja je prepuna kafića na rivi. Nakon zalaska sunca, na glavni trg stiže glazba uživo, barovi na plaži vrve ljudima, a štandovi sa suvenirima ostaju otvoreni dokasna kao primoštenske zabave - piše Independent.

Foto: Depositphotos

Vis, Biševo

- Ako želite povijest, Vis biser na hrvatskoj čistoj obali, otok je vojnog značaja prepun cvijeća. Obilasci tunela iz doba Hladnog rata, spomenik engleskog RAF-a, Titova špilja koja je bila skrovište pred nacistima tijekom Drugog svjetskog rata i još puno toga. Nastavak ABBA-e snimljen je među vinogradima i maslinicima grčko-rimskih gradova na otoku 2017. godine - nastavljaju u članku punom pohvala.

Foto: Depositphotos

Delta Neretve

- Sjeverno od Dubrovnika, delta Neretve, na ušću rijeke Neretve koja izvire iz Bosne, ulijeva se u Jadran. Plaže, zelene doline i tirkizni plićaci idealni su za aktivne pustolovine. Kušajte lokalne delicije, sve od citrusa do žaba i jegulja - kažu Britanci koji ovo mjesto posebno preporučuju avanturističkim dušama.

Foto: Depositphotos

Brijuni

- Ovaj jadranski arhipelag kraj Istre dom je 14 otoka prekrivenih šumom, nekoć ljetna rezidencija bivšeg jugoslavenskog predsjednika Tita. Brijunsko otočje, proglašeno nacionalnim parkom od 1983., san je za otkrivanje mjesta za kupanje, rimskih ostataka i suptropskih vrtova - zapanjeni su novinari Independenta.

Šibenik

- Zamijenite Dubrovnik sjevernim Šibenikom za odmor bez gužve. Smješten na dalmatinskoj padini, lako se izgubiti u raskošnim pročeljima, srednjovjekovnim uličicama i katedrali svetog Jakova koja je pod zaštitom UNESCO-a. Tu su i četiri obrambene kamene utvrde, obala s tradicionalnim restoranima i arhipelag od 249 otoka dostojnih izleta brodom za istraživanje - nastavljaju.

Foto: Depositphotos

Rastoke, Slunj

- Slapovi Plitvičkih jezera i rijeke Mrežnice privlače mnogo posjetitelja tijekom ljetne sezone, a u unutrašnjosti se smjestilo selo Rastoke sa sličnim slapovima, kućicama i rijekama za rafting - završavaju britanski novinari ovaj presjek skrivenih ljepota.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.