2 min. čitanja

SKANDINAVCI U NISKOM STARTU Čak 20.000 Šveđana je na listi potencijalnih kupaca nekretnina u Hrvatskoj

SKANDINAVCI U NISKOM STARTU Čak 20.000 Šveđana je na listi potencijalnih kupaca nekretnina u Hrvatskoj
Foto: Pixabay / Morski HR

Od švedske agencije za nekretnine „Svenska mäklarhuset“ saznajemo kako je ova agencija prva u Švedskoj koja je uvrstila Hrvatsku u svoju ponudu inozemnih nekretnina.

To se dogodilo prvenstveno zahvaljujući viziji njihovog glavnog managera za inozemne poslove g. Magnusa Warrena, ali i agenta za nekretnine g. Dragana Milinkovića koji su svojim trudom i posvećenošću ideji došli do sadašnjeg trenutka u kojem „Svenska mäklarhuset“ raspolaže listom od 20.000 potencijalnih kupaca nekretnina u Hrvatskoj.

– Činjenica da u Švedskoj postoji 20.000 ljudi koji su izrazili želju da žele investirati u nekretnine u Hrvatskoj, obećavajuća je i potiče optimizam. Taj je podatak utoliko značajniji, što je broj država u koje su mogli investirati veliki, ne samo na području Mediterana, već i izvaneuropskih turističkih destinacija – poručuju iz ove agencije.

Ono što je sada za nastavak tog procesa svakako najbitnije je nužnost otvaranja kreditne linije švedskih banaka za kupovinu nekretnina u Hrvatskoj.

Otvaranje novih kreditnih linija nije jednostavno s obzirom na niz prepreka i mogućih nejasnoća u procesu donošenja takve odluke.

– Uvođenje Eura, a pogotovo ulazak u Schengen, vjerujemo da će značajno ubrzati ne samo ovaj proces, nego i bitno olakšati poslovanje između Švedske i Hrvatske. U toliko je značajnija uloga predstavnika Hrvatske u Švedskoj. Agenciji su u tome pomogli, a i dalje su im na raspolaganju, direktor predstavništva Hrvatske turističke zajednice za Skandinaviju g.Vedran Sušić, uz doprinos i angažman Veleposlanika Republike Hrvatske u Stockholmu – pojašnjavaju.

Svenska mäklarhuset inozemni tim

Primjeri Španjolske i Tajlanda

Možemo se upitati kako su povezani takav promet nekretnina i turizam. Jednostavno, potrebno je pogledati primjere drugih turističkih zemalja.

– Pokazalo se kako se otvaranjem tržišta Španjolske i Tajlanda značajno podigao turistički interes Šveđana za te zemlje. Od tog se trenutka do danas udvostručio broj švedskih turista u Španjolskoj i Tajlandu. Agencija „Svenska mäklarhuset“ je samo u 2021. godini ostvarila netto dobit od 21 milijun €, trgujući nekretninama prvenstveno u Švedskoj, ali značajni dio dobiti ostvaren je i u Španjolskoj, te na Tajlandu – poručuju iz agencije Svenska mäklarhuset.

U tom je cilju Vedran Sušić održao predavanje na temu hrvatskog turizma tijekom sajma nekretnina u Malmeu, kako bi zainteresirani ulagači dobili bolji uvid u potencijale svog ulaganja u Hrvatsku. Na tom su sajmu među gostima bili i neki od poduzetnika iz Zadra, s namjerom širenja suradnje s agencijom „Svenska mäklarhuset“, kao i ispitivanja opcija dodatnog proširenja svog poslovanja.

Ovakav način promoviranja Hrvatske na području Skandinavije ima višestruko pozitivne efekte, jer osim što prikazuje ljepote Hrvatske i raznolikost naše turističke ponude, ujedno pokazuje i ozbiljnost i profesionalnost u poslovanju same destinacije, te i na taj način ulijeva dodatno povjerenje kod budućih švedskih gostiju.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.