1 min. čitanja

Singapurski milijarder preuzeo Kupare od Rusa

Singapurski milijarder preuzeo Kupare od Rusa
Foto: Screenshot/Cro Drone/Youtube

Singapurska tvrtka HPL Group preuzela je Kupare od Rusa. Riječ je o tvrtki koja je vlasnik 38 hotela najviše kategorije, od čega 18 pod brendom Four Seasons. Kupare planiraju obnoviti do 2025. godine.

Još u rujnu prošle godine tvrtka HPL Group kupila je 50 posto udjela kompanije Avenue ulaganja, a prije nekoliko dana ruski investitori su isplaćeni nakon čega su potpuno izišli iz ove priče, piše Večernji list.

Podsjećaju da je 2015. godine investitor Sergej Gljadelkin jedini pokazao interes da vrati turističku slavu nekadašnjem vojnom odmaralištu Kupari, nakon čega je kompanija Avenue ulaganja dobila koncesiju na 99 godina, a svečano otvorenje luksuznog kompleksa trebalo se održati 2020. godine. Od toga nije bilo ništa.

Tvrtka HPL Croatia Limited, koja je u stopostotnom vlasništvu tvrtke Hotel Properties Ltd. iz Singapura, 5. travnja postala je vlasnik 90 posto temeljnog kapitala tvrtke Kupari Luxury Hotels d.o.o., a ugovorom o kupoprodaji poslovnih udjela s tvrtkom Avenue ulaganja stekla je i dodatnih 40 posto temeljnog kapitala te tako postala većinski vlasnik.

Tvrtka HPL Singapore vlasnik je 38 hotela najviše kategorije, od čega 18 pod brendom Four Seasons i to je čini najvećim partnerom tog brenda u svijetu. Trenutačno grade čak šest hotela koji će također poslovati u sklopu brenda Four Seasons, a 75-godišnji osnivač i vlasnik tvrtke HPL Singapore Ong Beng Seng navodno planira otvoriti i jedan Four Seasons na dubrovačkom području.

Da je područje Kupara preuzeo novi vlasnik potvrdili su i iz općine Župa Dubrovačka, gdje se i nalazi površina od 15 hektara na kojoj bi prema informacijama iz općine, za 3 godine trebao niknuti luksuzni hotelski kompleks.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.