2 min. čitanja

Šibenski sustav tehničke zaštite kao model za uvođenje videonadzora u Gradu Supetru

Šibenski sustav tehničke zaštite kao model za uvođenje videonadzora u Gradu Supetru
Foto: Grad Šibenik

ŠIBENIK - Šibenski gradonačelnik Željko Burić i njegov zamjenik Danijel Mileta primili su izaslanstvo Grada Supetra u kojemu su, uz Marijanu Šemanović, direktoricu Komunalnog društva Grad, bili i Nikša Paviškov, voditelj Odsjeka za komunalno poslovanje i izgradnju i Matko Rendić, voditelj Odsjeka komunalnog redarstva Grada Supetra, a tema sastanka bila je mogućnost implementacije sustava videonadzora u Gradu Supetru po modelu koji je primijenjen u Šibeniku.

Budući da je gradski sustav tehničke zaštite, u svega nekoliko mjeseci od početka rada uvelike pridonio očuvanju visoke razine sigurnosti građana, djece, javne i privatne imovine te značajno unaprijedio proces identifikacije i evidentiranja prometnih prekršaja, primarno se fokusirajući na domenu prometnog redarstva, tj. nepropisna parkiranja i zaustavljanja, predstavnici Grada Supetra izrazili su oduševljenje rezultatima ovog projekta te se zahvalili na ponuđenoj suradnji i pomoći.

Moderni sustav videonadzora javnih površina u Šibeniku, istaknuli su, primjer je dobre prakse stvaranja boljeg i sigurnijeg okruženja građana i njihovih gostiju te ćemo svakako iskoristiti ponuđenu pomoć Grada Šibenika oko uvođenje takvog sustava.

Prilikom posjete, gostima je omogućen i posjet nadzornom centru iz kojega se kontinuirano i detaljno monitorira situacija na javnim površinama uz pomoć mreže kamera raspoređenih na strategijskim lokacijama diljem grada, objavili su iz Grada Šibenika.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Šibenčanima stigla gomila kazni zbog kamera, pa prigovaraju: “Kažnjavaju ljude koji prelaze crveno, a auta nigdi u blizini” Grad: “Sad je pet puta manje prekršaja!”
ŠIBENIK - Oko 200 kamera na 60 lokacija po Šibeniku od 24. srpnja snima dan i noć u svrhu očuvanja visoke razine sigurnosti s naglaskom na sigurnost građana, djece, javne i privatne imovine. Šibenčani su podijeljeni oko toga da ih se ovako nadzire. I dok jedni smatraju da su u
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.